Doen Over de toonbank producten eigenlijk werken voor ernstige PMS?

August 25

PMS is de afkorting van premenstrueel syndroom, een familie van symptomen die kunnen tot 14 dagen vóór de menstruatie beginnen. Symptomen meestal stoppen of verminderen aanzienlijk eenmaal een vrouw periode begint. De American Academy of Family Physicians legt uit dat de meeste vrouwen een soort milde ongemak voelen maar meer ernstige symptomen van PMS mogelijk zijn. Over-the-counter producten ter verlichting van deze symptomen kunnen werken, maar kan het nodig zijn om het combineren van verschillende soorten medicijnen zijn.

Diuretica

De Amerikaanse Academie van Family Physicians (AAFP) meldt dat diuretica kunnen helpen extra natrium en vocht uit het lichaam verwijderen. PMS-symptomen die kunnen worden verlicht door diureticum gebruik zijn opgeblazen gevoel, gewichtstoename, pijnlijke borsten en buikpijn. Diuretica dient te worden gehouden vlak voor het begin van de vervelende symptomen. De Mayo Clinic rapporteert mogelijke bijwerkingen van dit medicijn met inbegrip van veelvuldig urineren of een verhoogd risico van te veel of te weinig kalium in het bloed. Wanneer voor een korte tijd, kan de kans op deze bijwerkingen worden verminderd.

Gespecialiseerde medicijnen

Verschillende over-the-counter (OTC)-medicijnen zijn beschikbaar die specifiek voor de behandeling van PMS-symptomen worden gemaakt. De ingrediënten zijn vaak aspirine, paracetamol, cafeïne, antihistaminica of diuretica, volgens de AAFP. Gecombineerde deze ingrediënten kunnen verlichten hoofdpijn, kramp, opgeblazen gevoel en andere symptomen van PMS. De Mayo Clinic geeft aan dat cafeïne kan helpen verbeteren van prikkelbaarheid. De meeste commerciële OTC pijnstillers kunnen werken aan het verminderen van hoofdpijn en pijnlijke menstruele krampen. Voorbeelden zijn ibuprofen en naproxen. De gespecialiseerde medicatie en pijnstillers bevatten pijnstillers die bijwerkingen kunnen veroorzaken. Deze kunnen mild of ernstig zijn. De website-eMedTV.com stelt de meest voorkomende effecten om misselijkheid, maagpijn, brandend maagzuur, duizeligheid of een onverklaarbare uitslag. Eventuele pijn verlichten van medicatie moet alleen worden genomen zoals aangegeven. Dit omvat meestal één dosis per 12 - of 24-uurs periode.

Andere producten

Voedingssupplementen als magnesium, calcium en vitamine B-6 kunnen het verbeteren van de fysieke en emotionele symptomen van premenstrual dysphoric stoornis (PMDD), een ernstige vorm van PMS, volgens de Mayo Clinic. Het is belangrijk om te controleren met een arts voordat u supplementen toevoegt aan uw dieet. De AAFP waarschuwt dat studies over de behandeling van menstruele PMS symptomen met vitaminen nog moeten worden uitgevoerd en er een kans is dat ze meer kwaad dan goed doen kunnen. Bijwerkingen van vitamine B-6 of magnesium zijn meest voorkomende wanneer te veel heeft zijn verbruikt of de supplementen zijn gebruikt voor een langere periode van tijd.


gerelateerde artikelen