Fluoxetine Anti depressiva & gewichtsverlies

May 3

Fluoxetine Anti depressiva & gewichtsverlies

De medicatie fluoxetine is goedgekeurd voor de behandeling van depressie, obsessieve-compulsieve stoornis, paniekaanvallen, premenstrual dysphoric stoornis en bepaalde eetstoornissen. Algemeen bekend als het merk Prozac, is fluoxetine een selectieve serotonine reuptake inhibitor of SSRI. Het verhoogt het niveau van de neurotransmitter serotonine in de hersenen, helpen om stemming en eetlust te reguleren. Fluoxetine gebruik kan leiden tot aanzienlijke gewichtsverlies, meldt DailyMed.

Premarketing proeven

In de klinische evaluatie van fluoxetine voor de behandeling van depressieve stoornis, 11 procent van de deelnemers met de medicatie ervaren afgenomen eetlust, vergeleken met 2 procent van degenen die een placebo, volgens DailyMed. Een totaal van 1,4 procent van de deelnemers nemen fluoxetine verloren gewicht, vergeleken met 0,5 procent van degenen die een placebo. DailyMed wordt toegevoegd dat het is zeldzaam voor patiënten om te stoppen met fluoxetine behandeling als gevolg van verminderde eetlust of gewicht verlies.

Gewichtsverlies bij beroerte-patiënten

Onderzoek verschijnen in de American Journal of Psychiatry in maart 2000 geëvalueerd de doeltreffendheid van fluoxetine in vergelijking met een ander soort Antidepressivum, nortriptyline, bij de behandeling van depressie en herstel na een beroerte. Een totaal van 104 patiënten ontvangen een antidepressivum of een placebo gedurende 12 weken. Nortriptyline was effectiever dan fluoxetine bij de behandeling van depressie en angst in deze patiënten, ook wat betreft verbetering van herstel in dagelijks leven activiteit. De groep van patiënten nemen fluoxetine ervaren een verlies van het gemiddelde gewicht van ongeveer 15 kg of 8 procent van hun oorspronkelijke lichaamsgewicht. Dit effect zich niet voor bij nortriptyline.

Gewichtsverlies in zwaarlijvige patiënten

Een andere studie, deze gepubliceerd in het September 2005 nummer van obesitas chirurgie, onderzocht de effectiviteit van hoge doses van fluoxetine voor gewichtsvermindering in patiënten met obesitas plan om bariatrische chirurgie. Vierentachtig patiënten kreeg 60 mg fluoxetine per dag, terwijl een groep 15 patiënten niet geïnteresseerd in de medicatie als een besturingselement diende. Na zes maanden, de mannen nemen fluoxetine had verloren gewicht in een bereik van ongeveer 6 tot 8 lbs., en de vrouwen in een bereik van ongeveer 9 tot en met 16 lbs. leden van de controlegroep verloren ongeveer 2 tot 4 pond. De onderzoekers concludeerden dat fluoxetine is effectief voor gewichtsverlies in zwaarlijvige mensen van plan om bariatrische chirurgie.

Verwante bijwerkingen

Tot 17 procent van enkele studie deelnemers ervaren verlies van eetlust terwijl nemen fluoxetine, volgens eMedTV. Andere bijwerkingen die tot gewichtsverlies leiden kunnen is ook voorkwamen. Tot 29 procent van de deelnemers ervaren misselijkheid, omhoog tot 18 procent diarree en maar liefst 10 procent indigestie.

Overwegingen

De gewicht-controle-informatienetwerk verklaart dat hoewel de FDA is niet goedgekeurd voor fluoxetine voor de behandeling van obesitas, artsen op basis van de off-label schrijven kunnen. Patiënten die de antidepressiva waarvan bekend is dat het effectief om gewicht te verliezen kunnen bescheiden hoeveelheden gewicht verliezen voor maximaal zes maanden, maar de neiging om het herwinnen van gewicht na dat, volgens het netwerk.


gerelateerde artikelen