Glutenintolerantie kan veroorzaken bovenmatig slijm?

March 14

Glutenintolerantie kan veroorzaken bovenmatig slijm?

Nuttigen van gluten is meestal veilig voor de meeste mensen, tenzij je intolerant of allergisch voor het eiwit. Glutenintolerantie, ook bekend als coeliakie, is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam het slijmvlies van de dunne darmen aanvallen, permanente schade. Als u overmatig slijm uit het eten van gluten ontwikkelt, hebt u geen glutenintolerantie, maar eerder een glutenallergie. Praat met uw arts over uw symptomen te ontvangen van een klinische diagnose.

Over Gluten

Gluten is een eiwit dat vaak in tarwe, gerst en rogge gevonden wordt. Volgens MayoClinic.com wordt een tarwe en gluten allergie vaak verward met coeliakie of glutenintolerantie, omdat soortgelijke symptomen ondervinden als u gluten verbruiken. Gluten is een veelgebruikt ingrediënt in verschillende voedingsmiddelen, zoals gebak, brood, crackers, ijs, ketchup en salade dressings. Bent u allergisch of intolerant voor gluten, zal u moet implementeren van een gluten-vrij dieet om symptomen en verdere complicaties te voorkomen.

Coeliakie

Coeliakie is een genetische aandoening die vooral van invloed is op de kleine, hairlike projectielen die lijn van de dunne darmen villi genoemd. De villi zijn een essentieel onderdeel van het spijsverteringsstelsel, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het absorberen van de voedingsstoffen, eiwitten en vetten. Als je gluten met deze aandoening eet, aanvallen het immuunsysteem de villi om een onbekende reden. De schade aan de voering van de darmen veroorzaakt chronische diarree, braken, buikpijn, opgeblazen gevoel, gewichtsverlies, constipatie en stinkende ontlasting, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Deze voorwaarde veroorzaakt geen verhoogde slijmproductie.

Slijm en allergieën

Als u overmatig slijm in uw sinussen en longen ontwikkelt, ondervindt u waarschijnlijk een allergie voor gluten, geen onverdraagzaamheid. Tijdens een allergische reactie op gluten, het immuunsysteem overreageert op de proteïne en wordt aangeduid als een schadelijke stof. Het lichaam reageert door een aanval op het eiwit met immunoglobuline E antilichamen en histamine. Histamine is geproduceerd door mestcellen in zachte weefsels en doorbloeding verhoogt, veroorzaakt ontsteking en stimuleert slijmproductie. Verhoogde slijm veroorzaakt neusverstopping, post nasale infuus en congestie in je borst. Andere symptomen die gepaard kunnen gaan met verhoogde slijmproductie zijn huiduitslag, eczeem, netelroos, zwelling in het gezicht of keel, diarree, braken, maagpijn en kortademigheid.

Behandeling

Als u per ongeluk gluten die activeert de slijmproductie in je lichaam inslikken, praat met uw arts over effectieve behandelingen voor uw symptomen. Gemeenschappelijke over-the-counter-medicijnen zijn decongestiva, antihistaminica en expectorants. Praat met uw arts over het implementeren van een gluten-vrij dieet voordat u wijzigt wat je eet.


gerelateerde artikelen