Voorwaarden die ALS na te bootsen

February 27

Voorwaarden die ALS na te bootsen

Amyotrofische laterale sclerose, of ALS, is een degeneratieve aandoening die systematisch de neuronen die verantwoordelijk zijn voor vrijwillige beweging, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte vernietigt. Er zijn een geschatte 5.000 Amerikanen die zijn gediagnosticeerd met ALS elk jaar. Diagnose kan worden belemmerd, aangezien er zijn echter andere situaties die ALS na te bootsen.

De ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de degeneratieve hersenen die systematisch cognitieve en andere neurale functies vernietigt, verklaart MayoClinic.com. Net als ALS schaadt Alzheimer uiteindelijk communicatie en motorische functies. Alzheimer belemmert ook de mogelijkheid voor het uitvoeren van eenvoudige dagelijkse activiteiten zoals eten en aankleden, net als ALS.

Multiple sclerose

Multiple sclerose of MS, is een ziekte die invloed op het centrale zenuwstelsel, verklaart MedlinePlus, een dienst van de ons National Library of Medicine en de National Institutes of Health. MS valt het beschermende materiaal rond neuronen. Zoals ALS, MS kan invloed hebben op de spieren gebruikt in beweging alsmede toespraak. Ook is MS momenteel ongeneeslijk.

De ziekte van Parkinson

Ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen dat raakt aan beweging en spiercontrole. Ziekte van Parkinson kan afbreuk doen aan het vermogen om te lopen zonder hulp, evenals ALS, verklaart MayoClinic.com. Parkinson schaadt ook toespraak na verloop van tijd.

Postpolio syndroom

Postpolio syndroom of KKS, is een ziekte die kan invloed hebben op voormalige polio patiƫnten jaren na het herstellen van de ziekte, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte. PPS is een motor neuron ziekte ALS. Als zodanig heeft PPS symptomen vergelijkbaar ALS, zoals degeneratieve spier gebruik evenals slikken en ademhalingsproblemen.

Primaire laterale sclerose

Primaire laterale sclerose, of PLS, is een motor neuron-aandoening die zich richt op de zenuwcellen in de hersenschors. PLS verkleint spier capaciteit resulterend in de totale motorische handicap. Beide ziekten, zijn echter zo vergelijkbaar dat PLS wordt beschouwd als een variant van ALS, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte.

Progressieve bulbaire parese

Progressieve bulbaire parese is een motor neuron-ziekte die het deel van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor spraak, evenals de bewegingen van de mond gebruikt treft tijdens het eten. De ziekte is vergelijkbaar met ALS omdat het remt ook uiteindelijk de capaciteit om te eten en drinken, evenals spreken.

Progressieve musculaire atrofie

Progressieve musculaire atrofie een motor neuron buikvliesontsteking is ziekte spieren in het onderlichaam, de romp en de luchtwegen gebied. De ziekte heeft symptomen die zeer vergelijkbaar met ALS zoals verminderde motorische controle en onvrijwillige spiercontracties zijn.

Pseudobulbar parese

Pseudobulbar parese is een ziekte die invloed op de motorische neuronen, neemt nota van het National Institute of Neurological Disorders en beroerte. De ziekte heeft symptomen vergelijkbaar ALS zoals geleidelijk verlies van spraak- en verminderde mogelijkheid om uit te voeren acties geassocieerd met eten en drinken.

Spinale musculaire atrofie

Spinale musculaire atrofie, of SMA, is een motor neuron ziekte die treft de skeletspieren en zenuwcellen die verantwoordelijk is voor de motoriek, slikken, ademen en spraak. Zoals ALS is SMA een degeneratieve aandoening.


gerelateerde artikelen