Voorkomende oorzaken van een opgeblazen gevoel

February 26

Voorkomende oorzaken van een opgeblazen gevoel

Opgeblazen gevoel is een algemene term voor alle soorten zwelling of omvang toeneemt in de maag en buik. Veel oorzaken van een opgeblazen gevoel kunnen optreden die zijn doorgaans gerelateerd aan overtollige gaseousness of verhoogde vochtretentie. Terwijl het opgeblazen gevoel zelden leidt tot ernstige medische complicaties, kan het erg ongemakkelijk geworden. Betrokkenen met opgeblazen gevoel-gerelateerde symptomen dient te raadplegen een arts om de mogelijke oorzaken van een opgeblazen gevoel en maatregelen die zij nemen moeten om te stoppen met het opgeblazen gevoel te begrijpen.

Prikkelbare darmsyndroom

Het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten, beschrijft NIDDK Prikkelbare darmsyndroom of IBS als een stoornis met symptomen van intestinale kramp, buikpijn, diarree en opgeblazen gevoel. IBS vaak veel pijn en ongemak veroorzaakt, maar leidt niet tot langdurige ernstige medische problemen. De oorzaken van IBS blijven grotendeels onbekend, maar waarschijnlijk gerelateerd zijn aan de wijze waarop de dikke darm en de dikke darm op bepaalde voedingsmiddelen alsmede over de fysieke en psychologische stress reageren. Personen met IBS kunnen meestal IBS symptomen door vermindering van het dieet, lichaamsbeweging en stress onder controle. Opgeblazen gevoel is een algemeen symptoom van IBS en kan optreden als gevolg van gaseousness aan IBS gerelateerde. Dergelijke opgeblazen gevoel kan optreden vanwege bepaalde vezelrijk diëten die soms worden aangeraden voor IBS patiënten.

Constipatie

Constipatie is een van de meest voorkomende maag-gerelateerde klachten in de Verenigde Staten, zegt de NIDDK. Individuen met constipatie vaak ervaren het gevoel van een overvol darm alsook opgeblazen gevoel. Het blijft belangrijk om op te merken dat constipatie zelf is geen ziekte, maar eerder een symptoom van een onderliggende aandoening, waarschijnlijk gerelateerd aan het gebrek aan oefening, lage vochtinname of onvoldoende vezels in het dieet. Constipatie kan ook voortvloeien als een neveneffect van een aantal medicijnen. Terwijl een vezelrijk dieet van constipatie verlichten kan, kunnen bepaalde individuen optreden, verhoogde gaseousness en opgeblazen gevoel in reactie op vezelrijk voedsel.

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie bewijst een andere algemene oorzaak van opgeblazen gevoel. MayoClinic.com legt uit dat personen met een lactose-intolerantie kunnen niet volledig lactose verteren, een soort suiker gevonden in melk en andere zuivelproducten. Wanneer mensen met lactose-intolerantie zuivelproducten eet, hebben hun spijsvertering problemen verwerken lactose, leidt tot een verscheidenheid van intestinale ongemakken zoals overtollige gaseousness en opgeblazen gevoel.

Menstruatie

Naast de overtollige gaseousness, opgeblazen gevoel kan ook leiden tot vanwege overtollige waterretentie, een gemeenschappelijk symptoom van premenstrueel syndroom of PMS. PMS en vasthouden van water kan leiden tot een vrouw opgeblazen en zware ongeveer een week voordat hun periode begint te voelen. De precieze oorzaken van waterretentie tijdens PMS blijven onbekend maar kan worden veroorzaakt door hormonale factoren. MayoClinic.com legt uit dat de symptomen van opgeblazen gevoel met PMS kunnen worden verminderd door oefening of dieet maatregelen zoals het beperken van zout in de voeding.


gerelateerde artikelen