Voedsel te eten het endocriene systeem om gezond te houden

October 22

Voedsel te eten het endocriene systeem om gezond te houden

Uw endocriene systeem scheidt hormonen die invloed hebben op uw metabolisme, immuunsysteem, botdichtheid, energieniveau, seksueel verlangen, vruchtbaarheid en hersenen functie. Op zijn beurt, reageert dit complexe systeem van klieren, met inbegrip van uw hypothalamus en de hypofyse, de pijnappelklier, schildklier, alvleesklier, de bijnieren en de geslachtsorganen, op interne en externe invloeden zoals stress, milieu en het voedsel dat je eet.

Totale voeding

In het algemeen vult eten van hele, biologische voedingsmiddelen met weinig tot geen verwerking beste uw hormoonhuishouding. Het eten van crucifere groenten--broccoli, bloemkool, spruiten, boerenkool en kool--te reguleren en ontgiften uw klieren. Lijnzaad en vitamine B kan helpen uw hormonen in evenwicht. Calcium, vitamine A en C, magnesium en regelmatige lichaamsbeweging helpen verminderen stress en versterking van de botten. Om te helpen uw verouderingsproces vertragen, een manier vinden om een geestelijke en emotionele evenwicht.

Vitamine D en Calcium

Endocriene aandoeningen gerelateerd aan het dieet omvatten osteoporose, die kan worden veroorzaakt door oestrogeen deficiëntie, en schildklier aandoeningen. Om botten sterk, eten hoog gehalte aan calcium en vitamine D. genieten van smoothies--gemaakt van een banaan, yoghurt en vers of bevroren bessen--spinazie, boerenkool, sardientjes en zalm. Kalium-rijk voedsel eten, zoals bananen, tomaten en jus d'orange en mager eiwit uit vis, eieren of zuivelproducten, waaronder ook vitamine D. Vermijd cafeïne en koolzuurhoudende dranken.

Vezelrijk, minder snoep

Diabetes, veroorzaakt door uw lichaamseigen weerstand tegen insuline, is een hormonale aandoening. De alvleesklier produceert drie hormonen: insuline, te helpen uw lichaam te slaan glucose; glucagon, te breken en vrijgeven van bloedsuiker zoals je lichaam het nodig heeft; en Somatostatine, die het proces van beide kunt regelen. De algemene dieet voorgeschreven voor het behoud van een gezonde balans en het vermijden van diabetes is om te eten veel vezelrijk plantaardig voedsel, zoals fruit, groenten en noten; complexe koolhydraten, zoals de staal-cut haver en hele korrels brood; en mager eiwit. Eet regelmatig, maar Bekijk uw porties en bezuinigen op snoep.

Jodium

Een jodiumtekort kan leiden tot problemen van de schildklier met inbegrip van struma, oftewel een vergrote schildklier. Volgens Dr. David Brownstein, auteur van "jodium: waarom je het nodig hebt, waarom je niet kan zonder het leven," Japanse mensen gemiddeld eten meer dan 100 keer de dagelijkse hoeveelheid jodium we doen in de VS en hebben een aanzienlijk lager tarief van borst, prostaat en ovariële kanker. Jodium bronnen omvatten vissen, zee groenten, yoghurt, aardbeien en mozzarella kaas.

Overwegingen

Neem contact op met uw arts vooraleer u uw dieet te verhelpen gezondheidskwesties. Voor dagelijkse overweging, Vermijd kunststof voor het opslaan en het opwarmen van je eten. De National Resources Defense Council raadt glazen verpakkingen, zoals plastic kan vrijgeven synthetische chemische stoffen die zijn opgenomen in het lichaam en het endocriene systeem verstoren.


gerelateerde artikelen