Kan een slechte voeding steeds terugkerende blaasontsteking veroorzaken?

May 3

Kan een slechte voeding steeds terugkerende blaasontsteking veroorzaken?

Blaasinfecties kunnen veroorzaken pijnlijke symptomen zoals bekkenpijn bij vrouwen, rectale pijn bij mannen en branden tijdens het plassen. Het is niet prettig genoeg om te gaan met eens; geconfronteerd met deze infectie herhaaldelijk kan achterlaten als u ellendig. Afgezien van het gebruik van de artsen medicatie als behandeling, het voedsel dat je eet kan het maken van een verschil in de hoeveelheid infecties hebt en de ernst ervan. Weten wat voedsel te eten en die te vermijden kan helpen.

Inzicht in de urinewegen

Je blaas, nieren, urineleider en urethra omvatten uw urinewegen, het systeem in je lichaam verantwoordelijk zijn voor de verwijdering van afval uit uw bloed. Het proces begint met uw nieren, die zet het afval in de urine. De urine van de urineleiders-vervoer van uw nieren naar de blaas totdat de urinebuis het uit je lichaam scheidt, verklaart de nationale nier en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. Hoewel urine afval en zouten bevat, bevat het geen bacteriën of schimmels, de oorzaken van infectie. Externe bronnen, zoals geslachtsverkeer overgebrachte ziektes, bacteriën van de anus en gist begroeiing van uw spijsverteringskanaal, ervoor zorgen dat bacteriën om uw urinewegen resulterend in blaasontsteking.

Recidiverende blaasontsteking

Ook bekend als urineweginfecties, terugkerende landstreekbesmettingen zijn chronische; Dit betekent twee infecties in zes maanden, of drie infecties per jaar, volgens Arthur Schoenstadt, M.D., van eMedTV.com. Zij komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen vanwege de lengte en vorm van de urinebuis bij vrouwen; het is korter bij vrouwen en dichter bij de opening van zowel de endeldarm en de vagina, de gemeenschappelijke ruimtes voor bacteriën. De NIDDK zegt vrouwen hebben drie urineweginfecties meestal blijven ze ervaren. Afgezien van bekkenpijn en branden tijdens het plassen, kan u ook het gevoel van een constante drang om te plassen, kleine hoeveelheden urine doorgeven, hebben sterk ruikende urine of urine die donker geel en bewolkt. Kies je eten en drinken zorgvuldig; ze kunnen invloed hebben op uw klachten en, in sommige gevallen helpen voorkomen infectie.

Voedsel om te vermijden

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die u wilt vermijden. Zij kunnen uw symptomen verergeren of de infectie veroorzaken. Geraffineerde voedingsmiddelen, zoals wit brood, gebak, koekjes, gebak en crackers "feed" alle bestaande bacteriën in uw urinewegen. Deze producten bevatten gist en suiker, de twee ingrediënten bacteriën leven voor. Items met cafeïne of koolzuurhoudende dranken, uw blaas irriteren en uw symptomen verergeren wanneer een blaasontsteking in volle gang is. Kruidig voedsel hebben hetzelfde effect, net als alcoholhoudende dranken. Als u merkt dat een toename van infecties bij het eten van de levensmiddelen die tarwe of gluten, vraag uw arts om te testen u voor allergieën van het voedsel.

Voedsel te consumeren

De Harvard Medical School Family Health Guide meldt dat onderzoekers uit Finland gevonden dat vrouwen die drinken van één glas van bessen sap, zoals cranberry, elke dag zijn 34 procent minder kans op het ontwikkelen van een urineweginfectie. Daarnaast zijn vrouwen die yoghurt of een soort van gefermenteerde melkproduct ten minste driemaal per week eten bijna 80 procent minder kans om te ervaren een UTI. Cranberry sap is hoog in zuur, waardoor het moeilijk is voor bacteriën om te groeien. Gefermenteerde melkproducten, zoals yoghurt, bevatten de "goede" bacteriën die uw lichaam nodig heeft om te onderdrukken van de groei van de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor blaasinfecties. Water is een essentieel onderdeel van een gezond dieet. Het drinken van 6 tot en met 8 oz. per dag helpt spoelen de schadelijke bacteriën uit uw urinewegen.


gerelateerde artikelen