Mogelijke gevaren van het hebben van je hoofd lager dan je hart bij de uitoefening van

March 19

Mogelijke gevaren van het hebben van je hoofd lager dan je hart bij de uitoefening van

De veiligheid van verschillende oefeningen hangt grotendeels af van juiste techniek. Terwijl het uitvoeren van een oefening onjuist gevaarlijk kan zijn, vormen enkele oefeningen gevaren voor bepaalde groepen mensen zelfs wanneer correct uitgevoerd. Oefeningen die je hoofd lager dan je hart, kunnen bijvoorbeeld gevaren inhouden voor mensen met lage bloeddruk en andere cardiovasculaire problemen.

Verhoogde intracraniële druk

Oefening stelt grote zuurstof eisen aan uw lichaam spieren. Aan deze behoeften, verhogen uw bloeddruk en hartslag tijdelijk terwijl het uitoefenen om een grotere hoeveelheid zuurstof te vervoeren in een korte periode van tijd. Door het plaatsen van je hoofd lager dan je hart, de combinatie van dit verhoogde doorbloeding en zwaartekracht bloed leidt tot zwembad in je hoofd. Bekend als verhoogde intracraniële druk, kan deze bundeling je hersenen te zwellen. Als uw schedel doet niet flex, kan deze zwelling leiden tot hoofdpijn, verlies van bewustzijn en hersenschade in gebieden tegen de schedel gedrukt.

Orthostatische hypotensie

De effecten van orthostatische hypotensie zijn bekend bij iedereen die ooit flauw of duizelig na snel opstaan heeft gevoeld. Hoewel deze effecten van voorbijgaande zelden gebeuren en relatief snel voorbij voor de meeste mensen, kunnen bepaalde voorwaarden, zoals chronisch lage bloeddruk, leiden tot meer ernstige symptomen. Door te oefenen met je hoofd lager dan je hart voor een langere periode van tijd, verhogen kunt u de waarschijnlijkheid en ernst van orthostatische hypotensie als gevolg van de bundeling van bloed in je hoofd. Het plotselinge en ernstige verandering in intracraniële druk bij opstaan na dergelijke oefeningen u te verliezen van bewustzijn, mogelijk als gevolg daarvan lijden meer ernstige verwondingen kunnen leiden.

Hoge bloeddruk

U kan ernstiger gevolgen ondervinden bij het trainen met je hoofd onder je hart als je hoge bloeddruk hebt. Met stijgingen van blood pressure als gevolg van oefening en intracraniële druk als gevolg van de relatieve posities van uw hoofd en hart, kunnen uw rust verhoogde bloeddruk verergeren problemen die voortvloeien uit de zwelling van uw hersenen. Dit kan resulteren in schade aan bloedvaten in je hersenen, potentieel leiden ze tot uitbarsting en bloeding.

Oogaandoeningen

Net als bij mensen die lijden aan hoge bloeddruk in het algemeen, kan u ernstige bijwerkingen last bij het trainen met je hoofd lager dan je hart hebt u druk oogaandoeningen. Glaucoom, bijvoorbeeld, is een aandoening die veroorzaakt een toename van rust intraoculaire druk, of de druk in uw ogen, dan wat je ogen kan tolereren. Als deze verhoogde druk schade aan de oogzenuw veroorzaken kan, moet potentieel leiden tot blindheid, u vermijden oefeningen die verder verhogen uw intraoculaire druk, zoals yoga houdingen die je hart hoger dan je hoofd te plaatsen. In een studie gepubliceerd in augustus 2006 de kwestie van "Oogheelkunde", een team onder leiding van Mani Baskaran van de medische en visie Research Foundation in Chennai, India, opgemerkt dat dergelijke houdingen meer dan verdubbelen uw intraoculaire druk kunnen.


gerelateerde artikelen