Soorten wratten op kinderen

April 14

Wratten zijn gezwellen van de gemeenschappelijke, niet-kanker huid en komen vaker voor bij kinderen en adolescenten dan volwassenen. Ze worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus en liggen vaak verspreid door het aanraken van iets die iemand anders met een wrat heeft aangeraakt. Volgens de Universiteit van Mary Washington, wratten normaal verschijnen op de vingers, de onderkant van de voeten, knieën en ellebogen, maar ze verschijnen overal in het lichaam. Hoewel wratten geen wortels hebben, zijn ze moeilijk te vernietigen.

Plantaire wratten

Gevonden op de onderkant van de voet, plantaire wratten kunnen leiden tot ongemak en pijn wanneer je kind loopt of wordt uitgevoerd. Plantaire wratten zijn harde gezwellen die mogelijk plat of hobbelig en ze zijn grijs of bruin van kleur met zwarte pin punten, die zijn gestold bloedvaten. Volgens «««MayoClinic.com, plantaire wratten zijn persistent, en indien onbehandeld, ze kunnen verspreiden en groeien in clusters genaamd mozaïek wratten. In de meeste gevallen plantaire wratten behandeling niet nodig, maar als ze uw kind pijn veroorzaken, uw arts kan verwijderen door het voorschrijven van Imiquimod, een recept crème die wratten behandelt. Artsen ook de behandeling van plantaire wratten met lasers of door ze chirurgisch te verwijderen van de voet.

Vaak wratten

Normaal gevonden op de vingers en de rug van de hand, kunnen vaak wratten verschijnen op het gezicht, de ellebogen en de knieën van uw kind. De gemeenschappelijke wrat wordt verhoogd, heeft een ruw oppervlak en is geel-grijs of bruin van kleur. Soms vaak wratten zijn pijnlijk voor kinderen. Meest voorkomende wratten meestal verdwijnen op hun eigen, maar als uw kind in verlegenheid door zijn wrat gebracht is of als de wrat pijnlijk is, er zijn behandelingen beschikbaar die van de wrat raken. Artsen wratten verwijderen met behulp van laser behandelingen of hen afbranden. Er zijn over-the-counter remedies voor het verwijderen van wratten; praat met uw arts voordat u een van hen op uw kind.

Platte wratten

Platte wratten, ook wel bekend als vliegtuig wratten of juveniele wratten, zijn glad, klein in grootte. Zij normaal worden gevonden op het gezicht, maar ook groeien op de handen, de ellebogen en de hals. De wratten zijn geel, bruin of roze licht in kleur en zijn ongeveer de grootte van het hoofd van een pin. Platte wratten komen vaak voor in clusters die maximaal 100 of meer kleine wratten kunnen bevatten. In de meeste gevallen verdwijnen platte wratten uiteindelijk in een paar maanden wanneer de lichaamseigen immuunsysteem terug vecht. Als de platte wratten aanhouden, streven naar medische behandeling. Artsen kunnen behandelen u kind platte wratten met lasers of krachtige chemische stoffen zoals salicylzuur of glycolic dat verwijdert de bovenste laag van de wrat.

Filiforme wratten

Snelgroeiende, lange, smalle, vlees-gekleurde wratten, die op het gezicht, de oogleden en de nek van kinderen voorkomen zijn filoremische wratten. Hoewel ze gewoonlijk pijnloos zijn, kunnen filoremische wratten worden pijnlijke wanneer die zich bevinden in gebieden waar ze worden gewreven. Filiforme wratten vaak jeuk en bloeden en ze verspreidde zich snel naar andere delen van het lichaam. Probeer niet te gebruiken over-the-counter wrat behandelingen op filoremische wratten die verschijnen op het gezicht of in de buurt van de ogen. Filiforme wratten verwijderen artsen met behulp van chemische stoffen zoals trichloorazijnzuur of salicylzuur alleen, of in combinatie met cryotherapie, het bevriezen van wratten of laser licht behandelingen.


gerelateerde artikelen