Hoe veel verzadigd vet moet u Per dag?

August 21

Hoe veel verzadigd vet moet u Per dag?

Het Amerikaanse ministerie van landbouw de publicatie "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010" benadrukt drie hoofddoelen voor Amerikanen, een daarvan is het verminderen van consumptie van levensmiddelen die bevatten grote hoeveelheden verzadigde vetten. Om dit doel te bereiken, moeten mensen weten hoe veel verzadigd vet in hun dagelijkse dieet moeten worden geconsumeerd.

Aanbevolen niveaus

Van de USDA richtsnoeren aanbevelen dat Amerikanen consumeren van minder dan 10% van hun calorieën uit verzadigde vetten en de resterende vetten vervangen door gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit betekent dat als u een 2.000-calorie dieet consumeren, niet meer dan 200 calorieën uit verzadigde vetten moeten komen. Daarnaast zijn er 9 calorieën in elk gram vet, zin inname moet beperkt blijven tot 22 gram.

Dieet verzadigde vetten

Uw lichaam gebruik kleine hoeveelheid verzadigd vet voor bepaalde functies; het maakt echter genoeg op zijn eigen. Daarom is er weinig behoefte aan verzadigd vet in de voeding. Dientengevolge, de Academie van voedings- en dieetleer raadt aan verzadigd vet inname zo laag mogelijk te houden.

Voedingsmiddelen die bevatten verzadigde vetten

Verzadigde vetten in het Amerikaanse dieet worden meestal verbruikt in full-vet kaas; vlees zoals worst, Franken, spek en ribben; boter of margarine; kip gerechten; en graan of zuivel gebaseerde desserts. Dus in plaats van deze voedingsmiddelen, richten uw dieet richting hart-gezond enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, zoals vette vis, koolzaadolie, olijfolie, noten en pindakaas.


gerelateerde artikelen