Prostatectomie complicaties

September 4

Prostatectomie complicaties

Een prostatectomie is een chirurgische ingreep waarbij de prostaat klier is verwijderd. Er zijn twee soorten prostatectomie procedures: eenvoudig, die is verwijdering van de prostaat, en radicale, die is een verwijdering van de prostaat en omliggende weefsels. Mogelijke complicaties van de prostatectomie moeten worden besproken met uw arts of chirurg voorafgaand aan een operatie ondergaan.

Urine-incontinentie

Verwijdering van de prostaat kan schade aan de urinaire sfincter, een kleine spier die helpt bij het behouden van urine in de blaas. Als dit gebeurt, u kan tijdelijk of permanent verliezen de mogelijkheid om controle van de stroom van uw urine, een medische aandoening die bekend staat als urine-incontinentie. Hierdoor kan urine lekken van de blaas, die pijnlijk kunnen zijn. Medische professionals bij de betere gezondheid kanaal, een informatieve gezondheid website opgericht door de Australische overheid, schatten dat een derde van de mannen die prostatectomie behandeling ontwikkelen sommige niveau van urine-incontinentie en in 2 tot 5 procent van deze mannen hebben, follow-up chirurgie nodig is. Verbetering na de operatie kan drie tot en met 12 maanden duren.

Urine obstructie

Sommige mensen ontwikkelen na het ondergaan van een prostatectomie, kleine stukjes van littekenweefsel in de urinebuis, de dunne buis dat urine uit de blaas uit het lichaam draagt. Dit kan leiden tot aanzienlijke problemen urineren of kan leiden tot urine-incontinentie. Mannen die de ontwikkeling van een urine obstructie meestal vereisen extra chirurgie te verwijderen van de overtollige littekenweefsel.

Impotentie

Tijdens de operatie, raken de zenuwen die worden uitgevoerd aan het penile weefsel beschadigd. Wanneer dit gebeurt, is het wellicht moeilijk te bereiken of te handhaven een erectie, een aandoening bekend als impotentie. Medische professionals op het verslag van de Universiteit van Maryland Medical Center dat bijna alle mannen die radicale prostatectomie ondergaan daarna enkele erectiele problemen ervaren. Hoewel impotentie permanent zijn kan, weer sommige mannen normale functie één tot twee jaar na de operatie.

Steriliteit

Radicale prostatectomie omvat verwijdering van de rudimentaire klieren, die sperma produceren. Hoewel de man kan het herwinnen van het vermogen om orgasme normaal na de operatie, zal hij niet alle sperma tijdens een zaadlozing (droge ejaculatie) verdrijven. Na dit type van chirurgie, waarschuwen een man niet langer produceert sperma en een vrouw, niet kan bevruchten gezondheidswerkers aan Beth Israel diaken Medical Center, in Boston.


gerelateerde artikelen