Slapende & gespannen spieren

March 12

Slapende & gespannen spieren

Spierspanning kan verminderen uw kwaliteit van de slaap of uw cycli van de slaap verstoren. Ontspanningstechnieken, uw slaap omsteken, massage en stretching kan verlichten dit soort spanning. Identificeren van de factoren en oorzaken die aan uw spierspanning tijdens de slaap bijdragen te helpen u wijzigingen kunt aanbrengen die verminderen uw ongemak. Neem contact op met uw arts als uw spanning niet na een paar weken verdwijnen.

Hoofd en nek spanning

Spanningshoofdpijn veroorzaken pijn en benauwdheid in de spieren van uw hoofd, nek en hoofdhuid. De uitlijning van de onjuiste nek terwijl slapen, verblijf in een bepaalde positie van de slaap voor een langere periode van tijd en het slapen in een koude kamer allemaal leiden een spanning hoofdpijn tot kunnen, MedlinePlus zegt. Nekpijn kan invloed hebben op alle verwante spieren, zenuwen en wervelkolom wervels, met inbegrip van uw kaak, hoofd, schouders en bovenarmen. Slapen in een positie die stammen van je nek kan pijn veroorzaken en uw slaap verstoren.

Gespierde Relief

Slapen op je rug kan verlichten spierspanningen in de nek en de omringende spieren. Slapen op een kussen die doet niet het opheffen van je nek boven uw wervelkolom kan verminderen trekken op uw nek en hoofd. Het vermijden van slapen op uw maag of uw kant voorkomt dat je nek in een gespannen positie blijven voor een langere periode van tijd. Slapen met je handen onder je hoofd kan ertoe leiden dat u til je schouders naar je hoofd, wat resulteert in schouder en nek spanning.

Terug van spanning en verlichting

Acht van de 10 mensen ervaren pijn in de rug, volgens MedlinePlus, van spierspanning in je rug, nek en heupen. Bepaalde posities, slaap kunnen uw rugpijn te verlichten en te voorkomen dat spierspanning tijdens de slaap. MayoClinic.com raadt aan vermindering van de spanning door slapen op uw kant, het trekken van je knieën naar je borst en het plaatsen van een kussen tussen uw knieën. Plaatsen van een kussen onder uw knieën als je op je rug slaapt moedigt de natuurlijke kromming van uw wervelkolom en druk op de spieren die de wervelkolom ondersteunen kan nemen. Een kleine deken rollen en plaatsen van het onder de kleine van je rug, hoewel positionering van een kussen onder je nek van spierspanningen verminderen kan. Plaatsen van een kussen onder je buik kan verminderen pijn in de rug als je op je buik slapen.

Preventie

Stretching voordat bed strakke spieren Lost en ze ontspant vóór de afwikkeling van in een slaap-positie. Rollen van de schouder, nek rek en achterrek alle afnemen spanning. Rollen van de schouder, trek je schouders achter je rug, heffen ze naar uw oren en dan pushen hen voor uw lichaam. Schakelen richtingen na vijf cirkels. Strek je nek, strek je wervelkolom en blik vooruit. Ontspan uw schouders en lagere je linkeroor naar je rechterschouder terwijl het duwen van uw juiste vingers richting de vloer. Houd gedurende 30 seconden en switch kanten. Om te strekken van je rug, lig liggende op de vloer. Til je knieën naar je borst en wikkel je armen om hen heen. Trek je knieën naar je borst, terwijl je schouders, hoofd en terug op de grond. Stop wanneer je een rek in je rug voelt en houd gedurende 30 seconden. Zelf-massage, een bubbelbad of enige andere vorm van ontspanning kan helpen verminderen spierspanning voordat je gaat slapen.


gerelateerde artikelen