How to Make tonijn wanneer op een dieet

February 20

How to Make tonijn wanneer op een dieet

Tonijn past in een gezond dieet of gewichtsverlies programma als een bron van mager eiwit dat ook vitamine D en omega-3 vetzuren levert. Ingeblikte tonijn is een handige voedsel om altijd bij de hand voor een snelle maaltijd. De ingeblikte versie van deze zeevruchten is ook betaalbaar, waardoor het een budget-vriendelijke dieet voedsel. Traditionele tonijn saladerecepten omvatten vetrijke mayonaise die wordt niet onnodig vet toegevoegd aan het gerecht. De mayo te vervangen door een gezondere optie en ballaststoffen up de schotel met andere voedzame ingrediƫnten geeft het een makeover geschikt voor elk dieet.

Stap 1

Giet het water uit de ingeblikte tonijn. Vermijd olie boordevol tonijn, dat de verhogingen van het vetgehalte van de schotel. Giet de tonijn in een grote kom.

Stap 2

Voeg gehakte of geraspte groenten aan de tonijn. Probeer selderij, uien, artisjokharten, paprika, olijven, tomaten en geraspte wortelen.

Stap 3

Roer net genoeg Griekse yoghurt te bevochtigen van de tonijn en het plakken aan elkaar iets te helpen. Griekse yoghurt is bron van eiwitten en is vetvrij. Andere opties omvatten vetvrije yoghurt of mayonaise vetvrij.

Stap 4

Knijp in 1 tot 2 tsp. van vers citroensap. Roer het mengsel om te integreren van de smaak van citroen.

Stap 5

Strooi droge kruiden in het mengsel van tonijn. Opties omvatten peper, paprikapoeder, peterselie en knoflook poeder.

Stap 6

Roer in verse gehakte kruiden voor meer smaak. Koriander, basilicum of peterselie gebruiken.

Stap 7

Serveer de tonijn salade op een hele korrels pita of op grote sla bladeren.

Wat die u nodig hebt

  • Gehakte groenten
  • Griekse yoghurt
  • Citroensap
  • Droge kruiden
  • Verse kruiden
  • Hele korrels pita
  • Sla bladeren

gerelateerde artikelen