Voedsel om te eten voor een Underactive schildklier

March 20

Voedsel om te eten voor een Underactive schildklier

Overzicht

Underactive schildklier of hypothyreoïdie, is een aandoening die vaak in hun 40s en 50s vrouwen. Hypothyreoïdie kan verminderen uw metabolisme, bemoeilijken gewichtsbeheer en verlies van het gewicht zonder een dieet gezonde levensstijl. Naast het potentieel stimuleren uw stofwisseling, zijn er voedingsmiddelen waarvan bekend is dat de verbetering van de schildklier functie. Wanneer geconsumeerd op een regelmatige basis, kunnen beperken en underactive schildklier symptomen voorkomen.

Voedingsmiddelen met Selenium

Voedsel om te eten voor een Underactive schildklier

Voedingsmiddelen die zorgen voor selenium worden verondersteld te zijn nuttig richting schildklier functie. Diëtist Anne Collins suggereert dat je consequent selenium-rijk voedsel zoals volkoren brood, zemelen, paranoten, tonijn, uien, tomaten en broccoli eten ter verbetering van de schildklier functie. Deze voedingsmiddelen zijn ook hoog in andere voedingsstoffen en vezels, die aan de algehele gezondheid en beheer van het gewicht bijdragen kan. Volle granen bevatten ook B-vitaminen, die ook schildklier functie kunnen verbeteren.

Vezelrijk voedsel

Voedsel om te eten voor een Underactive schildklier

De kliniek van Hartford suggereert een vezelrijk dieet voor degenen die met underactive schildklier worstelen. Een dergelijk dieet regelmatigheid verbetert en kan u helpen bij het handhaven van een gezond gewicht. Om te verhogen van vezel in uw dieet, eet groenten en fruit met de meeste maaltijden en snacks. Witte of gezoete brood en granen vervangen door gezondere, hele korrel rassen. Een vezelrijk dieet dient ongeveer 20 tot 35 gram vezels per dag. Als je op schildklier medicatie, kan overmatig vezel inname interfereren met de synthetische schildklier, so stay binnen dit bereik en vraag advies van uw arts om ervoor te zorgen dat je op het juiste spoor.

Antioxidant-rijke voedingsmiddelen

Voedsel om te eten voor een Underactive schildklier

Antioxidanten zijn krachtige voedingsstoffen die verminderen de ontwikkeling van bepaalde ziekten en functie van de schildklier kunnen verbeteren. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt antioxidant-rijke voedingsmiddelen, zoals bosbessen, kersen, tomaten, squash en paprika. Regelmatig nuttigen van een verscheidenheid van deze voedingsmiddelen kan hypothyroid symptomen te verminderen. Voeg bessen smoothies en granen ontbijt en frisse, kleurrijke groenten integreren met lunch en diner salades en voorgerechten voor de beste resultaten.

Ijzer-rijk voedsel

Voedsel om te eten voor een Underactive schildklier

Levensmiddelen die goede hoeveelheden ijzer bevatten kunnen schildklier functie verbeteren. Ijzer komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals mager rood vlees, tonijn, zalm, mosselen, meeste bonen, groene Groenen, tofu en versterkte graanproducten, zoals brood en granen. Veel van deze voedingsmiddelen bieden vezels, antioxidanten en B-vitamines, waardoor ze ideale opties voor mensen met een hypothyreoïdie. Een verscheidenheid van groene groenten en gehele korrels dagelijks gegeten en drie ounces vissen tweemaal per week verbetert uw totale voeding en heeft een potentieel positief effect op de schildklier niveaus.


gerelateerde artikelen