Allergie voor verf

July 3

Medisch beoordeeld door
George Krucik, MD, MBA

Allergie voor verf

Allergieën zijn een veel voorkomende aandoening die bijna iedereen op een bepaald punt in hun leven gevolgen. Een allergische reactie is het resultaat van het immuunsysteem overdreven reactie naar een onbekende deeltjes of stof. Verf allergieën kunnen het gevolg zijn van het inhaleren van sterke dampen of contact met de huid. Gasten met een allergie kunt preventieve en therapeutische strategieën om te gaan met een allergische reactie te schilderen.

Allergieën uitgelegd

Allergenen zijn vreemde stoffen die een immuunrespons bekend als allergieën in enkele, maar niet alle mensen veroorzaken. Airborne pollen, stof, schimmel en huidschilfers zijn typische allergenen. Mensen ontwikkelen ook allergieën voor bepaalde levensmiddelen, geneesmiddelen en chemicaliën. Als u last heeft van extreme voedselallergieën, moet je heel voorzichtig zijn over elk ingrediënt in uw maaltijden. Allergische reacties omvatten loopneus, hoesten en niezen, netelroos, huiduitslag en jeukende huid. Een ernstige reactie kan levensbedreigend omdat het slachtoffer luchttoevoer zwelling weefsel weggesneden worden.

Verf dampen

Alle verven produceren dampen waarmee niet alleen chemische geuren in de lucht, maar ook een allergische reactie bij veel mensen. Hoesten, loopneus, zere keel en congestie zijn standaard reacties op verf dampen; patiënten kunnen ook optreden van jeuk en waterige ogen. Huishoudelijke verven op basis van olie hebben veel vluchtige organische stoffen of Vos, die met name bekende allergenen, maar zelfs verven op waterbasis kunnen reacties veroorzaken in bepaalde personen. Een studie van de Harvard School of Public Medicine en de Kalstad Universiteit in Zweden verbonden hoge tarieven van astma, eczeem en congestie bij kinderen met chemische stoffen gevonden in huis watergedragen verven.

Verf-Contact

Naast inademing is fysiek contact de meest voorkomende middelen door welke allergie patiënten worden blootgesteld aan allergenen. Mensen die last hebben van reacties van het aanraken iets vaak ontwikkelen contactdermatitis, een gelokaliseerde huidirritatie die omvat een uitslag of verkleurd huid, jeuk en soms blaarvorming. Zwelling en branden zijn ook typische symptomen van huidallergieën. De meest effectieve manier om het afweren van de reacties van de huid om te schilderen is voldoende kleding en handschoenen te dragen.

Allergie-vriendelijke oplossingen

Verffabrikanten blijven formuleren van producten die allergische personen zonder angst voor een verlammende reactie gebruiken kunnen, en huishoudelijke verven die weinig of geen Vos produceren zijn beschikbaar voor verkoop. Als u met niet-hypoallergene verven werken moet, voorzorgsmaatregelen te treffen. Een masker vermindert de inademing van dampen verf, terwijl mouwen en lange broek voorkomen dat verf op de huid. Gebieden die worden geschilderd afschermen en open vensters te bevorderen van goede ventilatie. Als u begint met het hebben van een allergische reactie op het schilderen, het gebied verlaten en gaan waar je kan ademen frisse lucht; geïrriteerde huid of ogen met water spoelen en een koele kompres to zwelling indien nodig; en gorgelen met warm zout water voor het verlichten van de irritatie van de keel.


gerelateerde artikelen