Schelvis dieet

December 13

Schelvis dieet

Haddock is een vetarm, caloriearm zeevis gerelateerd aan kabeljauw. Haddock is goed voor u - het is een uitstekende bron van magere dierlijke eiwitten, evenals sommige vitaminen en mineralen, toen gegeten als onderdeel van een groter goed uitgebalanceerd dieet. Echter, als u ervoor een dieet dat wijst op schelvis kiest, met uitsluiting van andere voedingsmiddelen, loopt u het risico van vitamine en minerale tekortkomingen, verhoogd cholesterolgehalte, hypertensie en andere gezondheidsproblemen.

Macronutriënten

Een 150-g Schelvis Filets gekookt met droge hitte bevat 135 calorieën, 30 g eiwit, 0.8 g vet, verzadigd vet, 392 mg natrium en cholesterol, 99 mg 0.2 g volgens berekeningen van de USDA. Schelvis de calorie samenstelling is ongeveer 89 procent eiwitten en 11 procent vet.

Vitaminen

De dezelfde filet van de schelvis biedt 132% van het vitamine B-12, 39 procent van de niacine, 29 procent van de vitamine B-6 en 15 procent van de Pantotheenzuur dat de Food and Nutrition Raad van het Instituut voor geneeskunde raadt volwassenen dagelijks consumeren. Alle vier van deze vitamines zijn in water oplosbare vitamines van het B-complex, en ze spelen een cruciale rol in het metabolisme, vorming DNA en rode bloedcellen, zenuwstelsel functie en hormoon productie. Schelvis bevat slechts sporen van thiamine, riboflavine, folaat, en vitaminen A, E en K, en geen vitamine C. Een dieet dat schelvis met uitsluiting van andere levensmiddelen benadrukt kan snel leiden tot vitamine tekorten. Tekortkomingen van de vitamine C veroorzaakt scheurbuik; lage moeders niveaus van folaat worden geassocieerd met verhoogd risico op foetale misvorming; thiamine tekorten kunnen leiden tot mentale verwarring; vitamine A tekort kan leiden tot blindheid van de nacht; en een gebrek aan vitamine K kan remmen bloedstolling.

Mineralen

Een portie 150-g voor haddock biedt 86 procent van het selenium en 60 procent van de volwassenen fosfor nodig dagelijks. Selenium helpt bij schildklier en immune functie, en fosfor is essentieel voor de productie van energie en oxygenatie van het bloed. Schelvis bevat kleinere hoeveelheden kalium, magnesium en zink, maar bevat alleen bedragen op te sporen van ijzer en calcium. Een dieet gericht uitsluitend op schelvis kan leiden tot ijzer en calcium gebreken, die geassocieerd met-ijzertekort bloedarmoede en verlies van de botdichtheid worden.

Overwegingen

Een portie 150-g voor haddock bevat 33 procent van de cholesterol en 17 procent van het natrium dat MayoClinic.com volwassenen adviseert te beperken zich tot dagelijks. Het nuttigen van teveel schelvis kan snel u dagelijkse cholesterol en natrium aanbevelingen te overschrijden. Verhoogde cholesterolniveaus worden geassocieerd met hart-en vaatziekten en verhoogde Natrium inname hypertensie kan verergeren. Schelvis bevat ook nul vezels en een dieet zonder voldoende vezel zal snel leiden tot u problemen met de spijsvertering en kan bijdragen tot constipatie.

Waarschuwing

Geen dieet dat een voeding benadrukt of één soort voedsel met uitsluiting van alle andere stoffen kan worden beschouwd als gezond. Haddock is een geschikte en gezonde onderdeel van een evenwichtig dieet dat vruchten, groenten, gehele korrels en mager eiwitbronnen bevat. Raadpleeg uw arts voordat u begint met elk dieetplan.


gerelateerde artikelen