Vitaminen Neurotransmitters beïnvloeden

September 5

Neurotransmitters zijn chemische stoffen die worden geproduceerd binnen de neuronen. Een neuron is een zenuwcel die verzendt zenuwprikkels en is de basis van de functionele eenheid van het zenuwstelsel. Wanneer een neuron wordt gestimuleerd, zijn neurotransmitters vrijgegeven. Ze dragen informatie over de kleine opening genoemd een SYNAPS, pauzeren en wachten op aanvaarding door het volgende neuron. Het lichaam is afhankelijk van aminozuren en vitamines voor het synthetiseren van neurotransmitters.

Vitamine B6

Vitamine B6 is een belangrijke rol bij de synthese van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die eetlust, sfeer, emoties en slaappatronen moduleert. Medicijnen ontworpen voor de behandeling van depressie blok, het vervoer van serotonine. Vitamine B6 is omgezet van het co-enzym, pyridoxal fosfaat of PLP. De conversie van het aminozuur tryptofaan serotonine is afhankelijk van de PLP. Vitamine B6 is een in water oplosbare vitamine die wordt opgeslagen in spierweefsel. U moet voldoende vitamine B6 om serotonine. Vroege tekenen van een tekort van vitamine B6 zijn depressie en verwarring. Convulsies en abnormale hersengolven activiteiten plaatsvinden met een onbehandelde vitamine B6 deficiëntie. Voedselbronnen: vlees, met name kip, ingeblikte tonijn, bananen, versterkte cornflakes, aardappelen en zonnebloempitten. Drie uitstekende bronnen zijn snoeien sap, bluefish en acorn squash. Verwarming tijdens het kookproces vermindert de concentratie van vitamine B6 in levensmiddelen. Alcohol vernietigt vitamine B6, wat leidt tot een tekort.

Choline

Choline is geclassificeerd als een vitamine B-complex. Het vlindertje lecithine, dat de gele is fosfolipide gevonden in eidooiers. Choline speelt een solo rol bij de synthese van acetylcholine, een neurotransmitter die verkeer van de cardiale, skelet en gladde spieren regelt. In het centrale zenuwstelsel is acetylcholine de primaire neurotransmitter van gedachte en geheugen. In tegenstelling tot andere neurotransmitters, wordt acetylcholine niet gesynthetiseerd uit aminozuren. Choline is veeleer de primaire bouwsteen. De hersenen heeft behoefte aan vitaminen B5 en C om het proces te voltooien. U kunt rechtstreeks van invloed zijn uw acetylcholine niveaus door het eten van voedsel rijk aan choline. Dergelijke voedselbronnen bevatten eidooiers, tarwekiemen, volle granen, sojabonen en orgaanvlees zoals lever.

Vitamine C

Vitamine C heeft antioxiderende eigenschappen die cellen tegen schade door vrije radicalen beschermen. Het beïnvloedt de productie van collageen en het onderhoud van kraakbeen, de botten en de tanden. Vitamine C heeft een essentiële rol bij de synthese van serotonine en noradrenaline. Norepinefrine is de primaire excitatory neurotransmitter van de hersenen. Het is van invloed op uw niveau van alertheid, concentratie en motivatie. Het lichaam heeft vitamine C samen met voldoende zuurstof, de vitamines B3 en B6, foliumzuur, ijzer en koper om te converteren van het aminozuur tyrosine, in noradrenaline nodig. Noradrenaline beïnvloedt uw stofwisseling en helpt uw hersenen formulier nieuwe herinneringen. Het vervoert geheugen informatie aan de hippocampus voor langdurige opslag. Tot slot is vitamine C geamplificeerd de conversie van dopamine aan noradrenaline en de omzetting van tryptofaan in serotonine.


gerelateerde artikelen