Teveel cafeïne oorzaak gewrichtspijn?

July 7

Teveel cafeïne oorzaak gewrichtspijn?

Cafeïne is een veel onderzocht en besproken genotmiddel, met bewijs waaruit blijkt dat het zowel tegen ziekte beschermt en ziekte bevordert. Van bijzonder belang is of de toename van het gebruik van cafeïne zet u groter risico van pijn in de gewrichten veroorzaakt door ziekten zoals reumatoïde artritis en jicht. Sommige onderzoek heeft aangetoond dat cafeïne niet noodzakelijkerwijs aan pijn in de gewrichten bijdraagt kan.

Pijn in de gewrichten

Bij reumatoïde artritis, wordt pijn en stijfheid in de gewrichten veroorzaakt door de auto-immune aandoening zelf. Jicht is een andere veelvoorkomende oorzaak van pijn in de gewrichten, veroorzaakt door hoge niveaus van urinezuur in het lichaam en het creëren van ondraaglijke pijn.

Overmatige cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel dat natuurlijk in een aantal planten bestaat. Een van de belangrijkste verleidelijke kenmerken van cafeïne voor koffie drinkers is dat het geabsorbeerd en snel verspreid wanneer u consumeren. Volgens «««MayoClinic.com is een matige dosis cafeïne 200 mg tot 300 mg per dag. Dit is ongeveer tussen de 2 en 4 kopjes koffie per dag. Zware cafeïne gebruik is 400 mg tot 600 mg per dag, volgens de site van de kliniek.

Reumatoïde artritis

Vroege studies, zoals een door M. Heliovaara en collega's gepubliceerd in 2000 in de "annalen van de reumatische ziekten," toonde een correlatie tussen de consumptie van koffie en reumatoïde artritis bij vrouwen. Echter, volgens een artikel van Shannon Wilder in "Arthritis Today", eerder onderzoek die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van cafeïne te koppelen aan reumatoïde artritis geen rekening voor andere risicofactoren. Deze risicofactoren opgenomen roken, voeding en alcohol gebruiken. Een studie door E.W. Karlson en collega's gepubliceerd in de November 2003 editie van "Artritis en reuma" vonden geen bewijs dat koffie, cafeïnevrije koffie of thee, bijgedragen aan het ontwikkelen van reumatoïde artritis.

Jicht

Koffie drinken kan verlichting van de pijnlijke symptomen van jicht, en Hyon K. Choi en Gary Curhan geven in hun juni 2007-artikel in "Arthritis Care and Research" dat maar liefst 6 kopjes koffie per dag mannen tegen jicht te ontwikkelen door het verlagen van urinezuur niveaus kunnen beschermen. Zoals de hetzelfde effect is niet met thee, wellicht het niet de cafeïne die de beschermende factor is.


gerelateerde artikelen