Verschil tussen Yin Yoga Vs. Hatha Yoga

August 21

Verschil tussen Yin Yoga Vs. Hatha Yoga

Hoewel qua aard, hatha en yin yoga hebben verschillende kenmerken van oorsprong en de praktijk. Hathayoga heeft wortels in India en is bedoeld als een fysieke praktijk voor kracht, zuivering en voorbereiding voor meditatie. Yin yoga is ontstaan in China en centra over het houden van houdingen voor langere periodes van tijd te rekken het bindweefsel en meditatie te verdiepen. Beide soorten yoga zal u helpen verlichten stress en bevorderen uw welzijn.

Hatha

Wanneer u een hatha yogales te nemen, zal u waarschijnlijk een verscheidenheid van asana's, houdingen, en pranayama en/of adem werk, samen met een meditatieve of reflecterende onderdeel doen. Meestal wordt hatha in het westen gedomineerd door de fysieke houdingen zoals ze oefeningen voor kracht, balans en flexibiliteit zijn. Een evenwichtige waaier van hatha yoga houdingen zal bestaan uit staande en zittende poses, evenals houdingen gericht op evenwicht, voorwaartse bochten, neerwaarts bochten, Inversies en wendingen. De klasse zal waarschijnlijk langzamer tempo en roepen een ontspanning en meditatieve stuk om af te ronden uit de praktijk.

Yin

Een yin yogales voelt anders dan een hatha praktijk. Yin focust op het uitrekken van de diepe bindweefsel in de gewrichten en verlenging van de tijd doorgebracht in elke pose. U zal doen minder houdingen in een yin yogales, en omdat je bezig bent uitrekken, zal niet bezig zijn met een permanent of versterking van de poses. In een klas van yin zal u elke pose voor ongeveer vijf minuten, hoewel sommige yin yoga-instructeurs van de pose voor langer houden kunnen. Uiteindelijk vindt u hebt u een groter bereik van de beweging als gevolg van de verlenging van het bindweefsel.

Adem

Of u nu deel uitmaken van een hatha of yin yogales, zult u tegenkomen werken met uw adem. In een klas van hatha is adem controle en bewustzijn de kern van de klasse. U zal zien de adem evenals verlengen of verdiepen door middel van verschillende ademhalingstechnieken. In de yin yoga, echter zal de focus van de adem liggen op de stilte en het houden van regelmatige en ongedwongen. Dus, in de traditie van yin, zal je de adem zachte, kalme en unlabored, die voor veel mensen is het vaak moeilijk om te doen.

Voordelen

Yoga kan helpen stress te verminderen en de flexibiliteit te vergroten. Nog tal van andere voordelen zijn bevonden voor degenen die yoga praktijk, of hatha of yin, deel uit van hun levensstijl. Voor artritis, astma, rugpijn, kanker, depressie en diabetes, is yoga een recept voor betere gezondheid genoemd.


gerelateerde artikelen