Zijn er voordelen voor de gezondheid van wodka?

May 3

Zijn er voordelen voor de gezondheid van wodka?

Kleurloos, smakeloos en geurloos, wodka combineert naadloos met de meeste andere vloeistoffen zonder kunnen krijgen of afvlakken uit de smaak van de mixer. Het is populair onder cocktail drinkers om deze reden, maar er zijn ook enkele verrassende gezondheidsvoordelen die afkomstig zijn van wodka. Toegegeven, het is geen tarwegras SAP, maar als je al wodka drinkt, het is leuk om een aantal van de positieve dingen die het voor je lichaam, doen kan tenzij u zwanger bent of een medische of psychische aandoening die zich verzet tegen alcoholgebruik hebben weten. Zoals met alles, is matiging sleutel. Als u twijfelt, raadpleeg dan uw arts vóór het mengen jezelf een drankje.

Stress Reduction

Kan mensen zijn bekend met het effect van de ontspanning van alcoholische dranken, maar wodka maken uw drankje van keuze kan bieden wetenschappelijk meetbaar voordeel. Een studie van 1997 in het "Journal van Psychofarmacologie" gevonden dat wodka stress effectiever dan het alcohol-equivalent van rode wijn vermindert. Een studie van 2009 in het "Journal of abnormale Psychology" gevonden dat deelnemers krijgen een één-tot-vijf-mengsel van 100-proof wodka en tonic een lagere reactie op stressoren gecontroleerd op de hersenscans, toonde hoewel ze bleek ook een verminderde aandacht span dan deelnemers krijgen een placebo.

Medicinale

Russische folklore is beroemd voor het gebruik van wodka als een remedie voor alles van hoofdpijn aan de gewone verkoudheid tot een kater. Geen van deze middelen ooit betrouwbare effecten heeft geproduceerd, maar wodka wordt nog steeds gebruikt in de kruidengeneeskunde om tincturen. Herbalists geniet de bladeren, stengels en bloemen van hun keuze in high-proof wodka, die trekt uit de vluchtige etherische oliën die de geneeskrachtige effecten bevatten. Omdat wodka geurloos en smakeloos is, staat de tinctuur op de smaak van de kruiden te nemen. Tincturen kunnen worden oraal in te nemen of topisch kunnen worden gebruikt als een lichte verdoving.

Caloriearm

Als u probeert om te verliezen gewicht of naar aanleiding van een low-carb dieet, is wodka de keuze van een redelijke alcohol. Volgens het USDA laboratorium voor de gegevens van de voedingsstoffen, het bevat slechts 64 calorieën per ounce en is volledig vrij van koolhydraten; bier, aan de andere kant, is bijna geheel koolhydraten en kan hebben ruim 100 calorieën per portie. De truc is om te kiezen van tonic als uw mixer of drinken de wodka nette of op de rotsen. De veelzijdigheid van de wodka als een cocktail basis betekent dat veel mensen de neiging om te mengen met zoete sappen of romige likeuren die honderden calorieën, ontkenning van het voordeel van de lage-calorie van de wodka zelf kunnen toevoegen.

De voordelen van de gezondheid van de algemene

Matig alcoholgebruik is gekoppeld aan een aantal algemene gezondheidsvoordelen, die voor wodka, evenals wijn en gedistilleerde dranken gelden. Consumeren een dagelijkse drank voor vrouwen of twee dagelijkse dranken voor de mannen is gekoppeld aan lagere sterfte, verhoogde cardiovasculaire gezondheid, minder acute ziekenhuisopnames, lagere lichaamsgewicht en verminderde risico op beroerte, de ziekte van Alzheimer, diabetes type 2 en vergrote prostaat dan degenen die geen alcohol drinkt. In feite, volgens Dr. David Hanson op de State University of New York ervaren stemmers die beginnen matig drinken positieve veranderingen in hun gezondheid. De sleutel is matiging: zwaar drinken nog steeds is gekoppeld aan een aantal van de negatieve gezondheids- en sociale gevolgen, en meer dan twee glazen per dag kunt omkeren enig voordeel u eerder zou kunnen hebben gekregen.


gerelateerde artikelen