Ernstige vitamine B12 symptomen en onwillekeurige bewegingen

June 24

Vitamine B12 behoort tot de groep B-complex van in water oplosbare vitamines. Hoewel adequaat niveau van vitamine B12 kunnen meestal worden ingenomen door een normaal dieet, kunnen vitamine B12 tekortkomingen in bepaalde individuen ontwikkelen. Een ernstige vitamine B12-tekort kan invloed op het zenuwstelsel en veroorzaken verschillende neurologische symptomen, met inbegrip van onvrijwillige bewegingen. Vitamine B12-deficiëntie is een toestand van ernstige gezondheidsproblemen, en als u vermoedt dat u of uw kind een vitamine B12-tekort heeft, moet u uw arts raadplegen.

Onvrijwillige bewegingen bij kinderen

Onvrijwillige bewegingen zijn een gemeenschappelijk teken van een vitamine B12 tekort bij kinderen, vaak verschijnen 2 tot en met 12 maanden na de geboorte. In ontwikkelde landen, de meest voorkomende oorzaak van vitamine B12 tekort bij kinderen resulteert uit het kind wordt uitsluitend borstvoeding door een moeder die symptomless vitamine-B12-deficiëntie heeft. Ongeveer de helft van alle zuigelingen met een vitamine B12-deficiëntie weergeven van onvrijwillige bewegingen, rapporten van een artikel gepubliceerd in de februari 1997 uitgave van het tijdschrift "Kindergeneeskunde." De onvrijwillige bewegingen bestaan uit tremoren en spiertrekkingen van de handen of voeten. De bewegingen worden soms beschreven als het nabootsen van de spelen van de piano of dansen.

Onvrijwillige bewegingen na behandeling van deficiëntie

In sommige zuigelingen, onvrijwillige bewegingen verschijnen niet tot na het kind begint ontvangen vitamine B12 voor behandeling van de deficiëntie, verklaart een artikel gepubliceerd in het juni 2009 nummer van the "Journal of kind neurologie." Om onbekende redenen ontwikkelen sommige zuigelingen onwillekeurige bewegingen in de ledematen, tong en gezicht binnen drie tot vijf dagen na de behandeling met vitamine B12. Een theorie voor dit effect is dat de plotselinge invoering van vitamine B12 zorgt ervoor dat een intense stimulatie van de trajecten die afhankelijk zijn van B12, wat resulteert in een tijdelijk gebrek aan evenwicht van verschillende metabolische routes. Deze symptomen verdwijnen vaak binnen drie tot zes weken na de behandeling stopt.

Onvrijwillige bewegingen bij volwassenen

Onder volwassenen optreden symptomen van onvrijwillige bewegingen zelden tijdens een vitamine B12-tekort. Nochtans, zeldzame gevallen van volwassenen ervaren onvrijwillige bewegingen als gevolg van vitamine B12 deficiëntie hebben gemeld, volgens een artikel gepubliceerd in mei 2003 de kwestie van het dagboek "Ziekte van Parkinson en verwante aandoeningen." In sommige volwassenen, kunnen onvrijwillige bewegingen ook optreden na toediening van vitamine B12 voor de behandeling van de deficiëntie.

Andere neurologische symptomen

Vooral bij volwassenen, vitamine B12-tekort kan leiden tot verschillende andere neurologische symptomen, rapporten het artikel gepubliceerd in "Ziekte van Parkinson en verwante aandoeningen." Langdurige deficiëntie kan veroorzaken schade aan de zenuwen, het ruggenmerg of de perifere zenuwen die naar andere delen van het lichaam reiken. Schade aan de perifere zenuwen, die perifere neuropathie heet, kan een tintelende sensatie of gevoelloosheid in handen in voeten. Als de zenuwen die verbinding met de ogen maken beschadigd zijn, treedt er verlies van de visie. Geheugenverlies kan het ook optreden tegen schade aan hersenen neuronen.


gerelateerde artikelen