Abdominale waterretentie & leverproblemen

July 13

Abdominale waterretentie & leverproblemen

Een veelgehoorde klacht bij patiënten met lever problemen is een gevoel van volheid of opgeblazen gevoel in de buik. Dit gevoel komt voort uit de toegenomen waterretentie binnen de membraanachtig bekleding van de abdominale weefsel bekend als ascites, "Harrison van Principles of Internal Medicine." Ascites verhoogt de intra-abdominale druk en distends van de buik. Een studie gepubliceerd in Mayo Clinic procedure beschrijft ascites als een ophoping van vocht in de peritoneale holte te wijten aan de portal hypertensie. Portal hypertensie is een resultaat van leverziekten, meestal cirrose.

Betekenis

Abdominale waterretentie & leverproblemen

Volgens "Klinische Hepatologie: beginselen en praktijk van hepatobiliaire ziekten" door Dr. Henryk Dancygier ontwikkelen ongeveer 25 procent van de patiënten cirrose van ascites binnen 10 jaar. Prognostically, is de ontwikkeling van ascites belangrijk voor het voorspellen van de overleving van de patiënt en genezing uitkomst. Ascites wordt geassocieerd met een sterftecijfer van 80 procent. Dood is aangetoond dat minder dan vijf jaar na de eerste verschijning van de peritoneale vloeistof accumulatie optreden.

Etiologie

Abdominale waterretentie & leverproblemen

De omstandigheden die leiden ascites tot lopen sterk uiteen, met leverproblemen zijn de meest voorkomende. Van alle exemplaren van de ascites maakt de lever ziekte bekend als cirrose meer dan 80 procent van de gevallen, volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine." Andere lever oorzaken omvatten "gemengde ascites," fulminant hepatische mislukking, alcoholische hepatitis, virale hepatitis, massale hepatische metastasen, steatohepatitis en lever fibrose.

Pathogenese

Onderzoekers Lewis Roberts en Dr. Patrick Kamath van de Mayo Clinic publiceerde een artikel over de relatie tussen het renine-angiotensine-aldosteron systeem en ascites bij levercirrose patiënten. Cirrose leidt tot disfuncties in het renine-angiotensine-aldosteron systeem, resulterend in de natrium onbalans en water retentie waardoor ascites. Cirrose produceert ook sinusvormige portal hypertensie, die verder de ascites verhoogt door het bevorderen van lokalisatie van vloeistof in de peritoneale holte.

Tekenen en symptomen

Drs. Maxine Papadakis en Stephen McPhee bieden een overzicht van de tekenen en symptomen van ascites in "2007 huidige Consult geneeskunde." Sommige van de meest voorkomende symptomen die vermeld zijn consistente roodheid van de handpalm, vergroten van de borsten bij mannen, stijgende abdominale Singel en cutane spin angiomen--rode vlekken op het oppervlak van de huid als gevolg van de verwijde bloedvaten die worden weergegeven in een spin-achtig of bloem-achtige patronen. Voorkomende symptomen zijn buikpijn, gezwollen enkels, lage rugpijn, kortademigheid, de sensatie van huid die zich uitstrekt over de maag en de lever van een offerte.

Behandeling

Volgens Roberts en Kamath is de doel van ascites behandeling om het evenwicht van een negatieve natrium te verminderen van de hoeveelheid vloeistof die zijn gevangen in de buik interstitium. Dancygier bevordert een behandelingsschema dat met bedrust en een natrium-beperkte dieet begint. Vervolgens is een aldosteron-antagonist genaamd spironolacton samengevoegd tot het patiëntenbeheer om de opgesloten vloeistof. Dan, als de maatregelen niet voldoende, een lus diureticum zoals furosemide of torsemide wordt toegevoegd. Groot volume paracentesis is persistent ascites toegepast verwijdert u handmatig de vloeistof door grote boring naald. Levertransplantatie wordt voorgesteld als eerdere maatregelen ondoeltreffend zijn.


gerelateerde artikelen