Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van Nonepileptic vangsten?

February 13

Epilepsie, een afkorting voor inbeslagneming stoornis, beschrijft een toestand waarin een persoon twee of meer niet-uitgelokte aanvallen ervaart, volgens de New York University uitgebreide epilepsie Center. Plotselinge stijgingen van de elektrochemische impulsen geproduceerd door een groep van zenuwen in de hersenen veroorzaken epileptische aanvallen. Niet-epileptische aanvallen lijken op epileptische aanvallen, maar ze niet door elektrische storingen in de hersenen veroorzaakt worden. Er bestaan twee soorten niet-epileptische aanvallen; fysiologische veroorzaakt door medische aandoeningen triggering onderbrekingen in de hersenfuncties en psychogene veroorzaakt door grote emotionele trauma's.

Hypoglykemie

Glucose of suiker, is een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Het lichaam breekt geconsumeerde voedingsmiddelen in kleinere moleculen, met inbegrip van glucose die vervolgens kan worden geabsorbeerd door de dunne darm. Een voorwaarde voor lage bloedglucose, genaamd hypoglykemie, ontneemt de cellen van de energie die nodig is om te functioneren, wat leidt tot verwarring, onhandigheid of flauwvallen. Ernstige hypoglykemie, meest voorkomende bij patiënten die lijden aan type 1 diabetes, kan leiden tot aanvallen, coma of zelfs de dood volgens de nationale Diabetes informatie Clearinghouse.

Hyponatremia

Hyponatremia, een voorwaarde van een lage hoeveelheid natrium in het bloed, kan leiden tot aanvallen. Natrium is een elektrolyt, of zout, die helpt bij het reguleren van de hoeveelheid water in de cellen van het lichaam. Als natrium niveaus tot minder dan 135 milli-equivalent/L, volgens «««MayoClinic.com dalen, opzwellen cellen met water leidt tot misselijkheid, braken, hoofdpijn, verwarring, vermoeidheid, prikkelbaarheid, spierzwakte en beslagleggingen. Medische voorwaarden dergelijke als kanker, hypothyreoïdie--een underactive schildklier of de ziekte van Addison kan leiden tot hyponatremia.

Hartritmestoornis

De functies van het hart en de pomp bloed, zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen van het lichaam. Een groep van cellen bekend als de sinusknoop, gelegen in de juiste Hogerhuis van het hart, produceren elektrische impulsen die regelen het kloppen van het hart. Om het hart te effectief pomp bloed, moeten samen de cellen binnen de vier kamers van het hart pomp.

Verschillende soorten aritmie, een abnormale hartslag, kunnen optreden. Tachycardie beschrijft een hart kloppend te snel terwijl bradycardie beschrijft een hart kloppend langzaam. Aritmie interfereert met de hoeveelheid bloed en zuurstof door het lichaam circuleren. Een aanval kan optreden als gevolg van ontbering van bloed en zuurstof naar de hersenen veroorzaakt verstoringen tussen de cellen.

Emotionele trauma 's

Emotionele trauma's, zoals die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door fysiek of seksueel misbruik kan leiden tot het begin van de psychogene niet-epileptische aanvallen. Dit type beslag wordt veroorzaakt door psychiatrische problemen maar manifesten als een neurologische aandoening. Psychogene niet-epileptische toevallen zijn een coping mechanisme betekenis die de fysieke symptomen van bewegingen, gevoelens en gedrag vergelijkbaar met epileptische aanvallen toestaan de patiënt te distantiëren van het emotionele trauma veroorzaakt de nood, zoals beschreven door de American Academy of Family Physicians. Dit betekent echter niet dat de aanvallen zijn opzettelijk zoals die gewoonlijk zonder bewustzijn plaatsvinden.


gerelateerde artikelen