Wat kan je eten wanneer uw wijsheid tanden worden verwijderd?

September 14

Wat kan je eten wanneer uw wijsheid tanden worden verwijderd?

Verstandskiezen zijn de laatste set van permanente kiezen te ontwikkelen. Verstandskiezen zijn vaak verwijderd als ze zijn beïnvloed--wat betekent dat zij niet doorbreken de tandvleeslijn-- of leiden tot verdringing van de andere tanden. Uw wijsheid tanden verwijderd kunnen erg pijnlijk, maar vrij snel genezing optreedt. Tijdens het herstel wellicht u beperken jezelf uit het eten van bepaalde voedingsmiddelen vanwege pijn, irritatie of een tijdelijke onmogelijkheid of ongemak van kauwen.

Voedsel dat je eet kan

Kauwen en slikken kunnen pijnlijk zijn na de operatie. De gedachte van het eten klinkt misschien zelfs enigszins ontmoedigend. Focus op vloeistoffen en sappen drinken en eten van zacht voedsel gedurende deze tijd. Yoghurt, pudding, gelatine, havermout, soep bouillon van lauwe temperatuur en fruit smoothies zijn goede starter voedingsmiddelen. Als de pijn vermindert, kunt u voltooide studie te zacht brood, macaroni en kaas, eieren en soep. Gepureerde voedsel zoals appelmoes, saus van peer, hummus, aardappelpuree en gebakken bonen zijn nutriënt-dichte en makkelijk te consumeren.

Voedsel om te vermijden

Gedurende de eerste 24 uur nadat uw wijsheid tanden zijn uitgepakt, moet u vermijden het eten van voedingsmiddelen die extreem in temperatuur of smaak zijn. Warme levensmiddelen kunnen in het bijzonder bevorderen bloeden. Vermijd etend taai of taai voedsel, kleine korrels, haver of voedingsmiddelen met kleine zaadjes zoals bessen of sesamzaadjes, zoals deze kleine voedingsmiddelen de neiging hebben kunnen om vast komen te zitten in het gebied waar je tanden waren verwijderd. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat het kauwen aan de kant van de mond waar de tand is verwijderd. Zure voedingsmiddelen kunnen het verergeren van de site van uw chirurgie, zodat u wilt misschien voorkomen die voedsel en vloeistoffen, ook.

Na chirurgie dieet

Na de operatie, moet u vloeistoffen, met name water drinken. Je moet ongeveer vijf tot zes glazen vloeibare dagelijks drinken na de operatie te voorkomen van uitdroging. Vermijd het overslaan van maaltijden. Als je lichaam geneest, moet het calorierijke, hoge-eiwitten voedingsmiddelen genezen goed te functioneren. Consumeren genoeg calorieën zal geven je lichaam meer kracht, verminderen van comfort en versnellen van de genezing tijd.

Het herstelproces

De eerste pijn en het ongemak van de operatie zou moeten alleen duren de eerste paar dagen na de operatie. Je kunt beïnvloeden het tarief waartegen uw operatie geneest door nauw de richtlijnen die uw tandarts schrijft u na de operatie. Het Center for Young Women's Health suggereert dat na een operatie, moet u een pak ijs te verminderen zwelling of pijn, blijven poetsen en te flossen regelmatig, het vermijden van de chirurgie-site. U moet ook wijzigen katoen gaas zwachtels, nemen uw voorgeschreven medicatie, spoelen en spit met een kopje zout water om de paar uur en altijd uw hoofd opgeheven te houden. U moet niet roken gedurende ten minste 24 uur na de operatie, gebruik een rietje te drinken of zware activiteit deelnemen. Bovenal krijgen ten minste acht tot 10 uur slaap per nacht.

Herstel complicaties

Als u nog steeds overmatig bloeden, gevoelloosheid, hoofdpijn, infecties of scherpe pijn één tot twee weken na de operatie, moet u uw tandarts op de hoogte. Uw arts kan moeten extra medicatie voorschrijven.


gerelateerde artikelen