Dingen te zoeken bij het observeren van de zuigeling ontwikkeling

March 20

Niet alle zuigelingen ontwikkelen tegen hetzelfde tarief, maar volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ontwikkelings mijlpalen zijn die dingen die baby's meestal door een bepaalde leeftijd doen. Observeren uw kinderspel en interactie met anderen en jezelf vertrouwd te maken met deze mijlpalen krijgt u waardevol inzicht geven in de groei en de ontwikkeling van uw kind.

Cognitieve vaardigheden

De categorie waarbij uw kind de leren en probleemoplossende vaardigheden wordt aangeduid als cognitieve vaardigheden. Door de leeftijd van 2 maanden, zuigelingen kunnen beginnen met het herkennen van gezichten, maar met 4 maanden, ze reageren op bekende mensen met genegenheid. Ook op 4 maanden, kinderen beginnen te leren van de hand-oog coördinatie, en zuigelingen zullen bereiken voor een speelgoed dat ze zien. Met 6 maanden, die speelgoed zal eindigen in de mond van uw kind, en hij zal het tonen van nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen ontdekken door objecten kijken en proberen om speelgoed dat buiten bereik; met 9 maanden stijgt de nieuwsgierigheid, en uw kind zal proberen te vinden van de dingen die hij ziet u verbergen en zal spelen peek-a-boo. Op de leeftijd van 1 jaar, zal de zuigelingen objecten onderzoeken door gooien of hen bonzen, doorgeven van de objecten van hand tot hand en brengen objecten in een container. Zuigelingen op 1 jaar zal ook kopiëren van gebaren en eenvoudige, one-step richtingen volgen.

Fysieke groei

Lichamelijke ontwikkeling is misschien wel het makkelijkst te observeren in een kind, en vele ouders weten het gemeenschappelijke mijlpalen van kruipen en lopen. Zuigelingen niet steunen hun eigen hoofden recht na de geboorte, maar door 2 maanden, hijst ze hun hoofden terwijl op hun buik en door 4 maanden, ze kunnen houden hun hoofd gestage zonder steun. Zuigelingen zou kunnen rollen door 4 maanden en brengt hun handen voor hun mond. Met 6 maanden zuigelingen zal rollen in beide richtingen en zal zitten zonder steun. Met 9 maanden, zuigelingen zal trekken naar een stand en beginnen te kruipen, en op 1 jaar, zal de kinderen lopen terwijl het vasthouden aan het meubilair — genaamd "kruissnelheid" — en duurt een paar stappen op hun eigen. Terwijl de meeste van de fysieke ontwikkeling van een kind draait rond bruto-motor vaardigheden, kinderen wil halen objecten zoals granen in een tang greep tussen duim en wijsvinger, met 9 maanden, dat is een schone-motor-vaardigheid. Oppakken van objecten en bonken ze samen op 1 - jarige bestaat ook boete-motor controle.

Sociale en emotionele ontwikkeling

Zuigelingen zal glimlach sociaal door 2 maanden en zal beginnen te spelen met mensen op 4 maanden. Zuigelingen op 4 maanden zal ook proberen om gezichtsuitdrukkingen en bewegingen te kopiëren. 6 maanden weten zuigelingen welke mensen zijn hun ouders en welke zijn vreemden; zij houden van te spelen met hun ouders, en zij zal kijken naar zichzelf in een spiegel. Met 9 maanden Toon zuigelingen dat zij een favoriete stuk speelgoed hebben en 1 jaar, hebben duidelijk gedefinieerd favoriete speelgoed en mensen. Deze baby's lijkt misschien bang of verlegen van vreemden. Ze zullen u ook hand een boek als ze willen om een verhaal te horen of een arm of been om te helpen met dressing zal rechtzetten.

Taal- en communicatievaardigheden

Communicatie met zuigelingen begint lang voordat ze hun eerste woord uiten. Zuigelingen van 2 maanden zal coo, maar met 4 maanden zal beginnen te brabbelen en te tonen van de honger of wordt moe zal huilen. Met 6 maanden worden zuigelingen zal reageren op geluiden door het maken van hun eigen geluiden en zal reageren op hun eigen namen. Ze beginnen ook klinker en medeklinker geluiden te maken. Met 9 maanden, zal de kinderen wijs dingen en begrijpen van het woord "Nee." Op 1 jaar, kunnen kinderen eenvoudige verzoeken te beantwoorden en het gebruik van gebaren zoals "bye bye." Zij zullen proberen om te zeggen u zeggen en zijn comfortabel met behulp van woorden zoals "mama," "dada" of "uh oh."

Overwegingen

Soms, kinderen niet voldoen aan een verwachte mijlpaal meteen, terwijl andere baby's vroeg zal ontwikkelen. Terwijl een vertraging in een mijlpaal niet noodzakelijkerwijs reden tot bezorgdheid, is als uw kind een maand of twee achter de verwachting, wilt mogelijk uw kind arts raadplegen. De meeste soorten mijlpalen zullen overlappen, zodat de verbetering van de cognitieve vaardigheden, bijvoorbeeld, zal toenemen taalontwikkeling. Door interactie met uw kinderspel of bemoedigend bepaalde bewegingen of geluiden, kan u zowel observeren en stand van de ontwikkeling van uw kind.


gerelateerde artikelen