Kruiden voor Tinea Versicolor

February 24

Kruiden voor Tinea Versicolor

Tinea versicolor, een afkorting voor pityriasis versicolor, is een huidaandoening. Volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek is de oorzaak van tinea versicolor een gist Malassezia furfur genoemd. De gist infecteert de bovenste laag van de huid en veroorzaakt verkleurde patches of schilferige huid. Deze infectie komt vaak voor bij jonge volwassenen. Sommige planten hebben natuurlijke schimmeldodende eigenschappen, en kunnen worden gebruikt voor de behandeling van tinea versicolor.

Kaars Bush

Alata Senna en Cassia alata, is algemeen bekend als de kaars bush, evenals kerst senna, popcorn senna, Kerstmis kaars, ringworm struik, zeven gouden kandelaars en kandelaar senna. De website ForiData beschrijft het als een groenblijvende struik gevonden in tropisch Afrika, Zuidoost-Azië en Amerika. Volgens een artikel gepubliceerd in het "dagboek van etnofarmacologie", werd de therapeutische werkzaamheid voor kaars bush blad extract tegen tinea versicolor gemeld in een 10-jarige menselijke studie. De auteurs concludeerden dat het blad extract kan worden gebruikt als een kruidengeneeskunde voor de behandeling van tinea versicolor, en geen gemelde bijwerkingen. Een studie gepubliceerd in het "African Journal van de apotheek en de farmacologie" onderzocht het effect van Senna alata zeep op oppervlakkige huidinfecties. De studie vond dat de zeep aanzienlijk de laesies op 16 onderwerpen of 94 procent van de patiënten getest gewist. Hoewel deze resultaten wijzen erop dat bush kaars wellicht een veelbelovende kruid voor de behandeling van tinea versicolor, het bewijs is nog voorlopige en meer studies nodig zijn om de werkzaamheid te bevestigen.

Gentiaan Violet

Yeastinfectionadvisor.com beveelt de Gentiaanviolet antischimmel kruid voor schimmelinfecties van de huid. De site stelt dat "Gentiaan violet een natuurlijk alternatief voor Lotrimin is en uitvoerig vóór de komst van de azole drugs gebruikt werd." De website waarschuwt dat gentain violet kleren paarse kan vlekken.

Aloë Vera

Yeastinfectionadvisor.com raadt Aloë vera gel, oregano olie, olijfolie en cocosolie voor het verlichten van symptomen van schimmelinfecties van de huid. Andere kruiden die zijn voorgesteld om te vertragen of stoppen de groei van de schimmel. Er is echter geen sluitend bewijs van klinische beschikbaar ter ondersteuning van de vordering. Deze kruiden bevatten goldenseal, mirre, knoflook, oregano en kaneel. Een gemeenschappelijk ingrediënt in traditionele Chinese geneeskunde formuleringen voor tinea versicolor is cnidium zaad of Fructus cnidii, een plant die in veel gebieden in China groeit.


gerelateerde artikelen