Vroege symptomen van leverschade van Alcohol

December 17

Vroege symptomen van leverschade van Alcohol

Zware consumptie van alcohol over een periode van vele jaren kan leiden tot beschadiging van de lever; de nationale spijsvertering ziekten Clearinghouse stelt echter dat de hoeveelheid alcohol veroorzaakt schade moest verschilt per individu. Symptomen ontstaan vaak niet tot de schade aan de lever Geavanceerd wordt, volgens MedlinePlus. Deze symptomen kunnen afwijken van elk individu en de neiging om te verergeren na incidenten van zwaar alcoholgebruik.

Geelzucht

Verminderde lever functioneren als gevolg van schade resulteert in hoge bedragen van gal pigment of bilirubine in het bloed. Als gevolg daarvan geel de huid en het wit van de ogen. De Universiteit van Maryland Medical Center geeft bovendien aan dat urine donker als gevolg van de bilirubine via de nieren kan worden. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat geelzucht vaak het eerste symptoom van leverschade is en het enige teken aanwezig kan blijven.

Ontsteking

In de vroege stadia van leverschade kan de lever ontstoken; een reactie op een infectie en een poging tot herstel van schade. Dientengevolge is de lever zal worden uitgebreid en resulteren in potentiële buikpijn en tederheid, volgens MedlinePlus. De zwelling van de lever wordt alcoholische hepatitis genoemd. De Amerikaanse lever Stichting geeft symptomen die gepaard gaan met deze aandoening, met inbegrip van verlies van eetlust, misselijkheid, braken en koorts.

Vermoeidheid

In de vroege stadia van de leverziekte veroorzaakt door alcoholisme, geeft de Amerikaanse lever Stichting dat vet in de lever, een aandoening genaamd vette lever ziekte kan zich ophopen. Symptomen over het algemeen doen niet vergezeld gaan van deze voorwaarde, volgens de American Foundation van de lever. Als de symptomen zich ontwikkelen bevatten ze vermoeidheid, zwakte en verlies van het gewicht.

Cholestase

Leverschade kan resulteren in vloeistof lekt uit de lever en de darmen. Deze vloeistof zich ophopen in de buikholte, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, resulterend in een symptoom ascites genoemd. Als gevolg van de ophoping van het vocht, kan de buikholte worden opgezwollen, veroorzaakt ongemak en kortademigheid. MedlinePlus geeft aan dat het individu kan gewichtstoename als gevolg van de ophoping van vloeistof in de buik.

Algemene symptomen

Andere symptomen kunnen ontstaan in de vroege stadia van leverschade. MedlinePlus identificeert dat een individu, droge mond, overmatige dorst, koorts en misselijkheid optreden kan. Andere symptomen die geïdentificeerd door MedlinePlus zijn, agitatie, bloederige stoelgang, borstontwikkeling bij mannen, veranderingen in de stemming, aandacht problemen, concentratie problemen, oordeels, duizeligheid, bleekheid, roodheid op de voeten of handen, traagheid en braken van bloed. De Universiteit van Maryland Medical Center waarschuwt dat symptomen die gepaard gaan met alcohol-geïnduceerde leverziekte kunnen ook worden veroorzaakt door andere aandoeningen en ziekten, daarom een individu moet zoeken naar medische zorg aan de oorzaak van de problemen.


gerelateerde artikelen