How to Get Rid van ingegroeide haartjes na het waxen

February 27

How to Get Rid van ingegroeide haartjes na het waxen

Elk moment dat u verwijderen met behulp van conventionele vormen van epileren of ontharen, het lichaamshaar loopt u het risico om ingegroeide haren, en waxen kun je een verhoogd risico. Waxen laat de haarfollikel met een scherpe punt, dat is meer waarschijnlijk te graven terug in de huid wanneer het groeit terug, vaak resulterend in geïrriteerd, acne-achtige puistjes, notities Cornell Medical School dermatoloog Harvey Jay. Geen panacee kunt u om zich te ontdoen van ingegroeide haartjes na het waxen 's nachts, maar u kunt deze aanbesteding, lelijke rode bultjes genezen sneller.

Stap 1

Een aspirine gebaseerde anti-inflammatoire toepassen op ingegroeide haren. Paula Begoun, cosmetica expert en consument revisor, zegt dat over-the-counter producten met gestabiliseerde aspirine meeste soorten irritatie van de huid kunnen verminderen. In plaats van OTC-producten stelt zij dat kunt u uw eigen door simpelweg verpletterend of ontbinding van een of twee aspirine tabletten in een 1/4 kopje water. Toevoegen van glycerine te dikken.

Stap 2

Gebruik een over-the-counter cortison crème als ingegroeide haren hobbels zijn niet reageert op topicals aspirine gebaseerde.

Stap 3

Baden het getroffen gebied twee keer per dag en wrijf zachtjes een washandje of een tandenborstel met zachte haren in cirkelvormige bewegingen om ingegroeide haren die gevangen zitten vrij te geven. Vermijd krachtig schrobben ingegroeide haren wanneer ontsteking aanwezig is. Daarbij zal alleen maar verergeren de toestand.

Stap 4

Breng een antibacteriële crème--verkrijgbaar bij de apotheek zonder recept--als je begint te merken tekenen van secundaire infectie.

Stap 5

Raadpleeg een arts als ingegroeide haren blijven een probleem of een infectie niet duidelijk met home behandeling. Uw zorgverzekeraar kan aanbevelen een sterkere actueel crème, zoals een retinoid, corticosteroïden of antibiotica. Als uw ontsteking ernstig is, kunnen de orale antibiotica worden aanbevolen.

Waarschuwingen

  • Chronische ingegroeide haren zijn meer dan een cosmetische overlast. Dit kunnen leiden tot littekenvorming en hyperpigmentatie. Als u krassen of kies op de hobbels, kon je ook een bacteriële infectie.

Tips

  • Individuele ingegroeide haren die zijn doorgedrongen dat de huid kunnen worden verwijderd met behulp van het puntje van een steriele naald. Gewoon het puntje van de naald door de ingegroeide haren "lus" invoegen, en til deze van de huid weg.
  • Als waxing blijft ertoe leiden dat u om ingegroeide haren, Vermijd deze methode van ontharen. Hoewel u meer succes met scheren of crème ontharingsmiddelen wellicht, ook overwegen laser ontharing als een semi-permanente methode om de dichtheid van de haargroei.

Wat die u nodig hebt

  • Aspirine
  • Glycerine
  • Actuele cortison crème (optioneel)
  • Topische antibiotica (optioneel)
  • Tandenborstel, soft-haren
  • Washandje
  • Steriele naald of pin

gerelateerde artikelen