Nitrofurantoïne Mono bijwerkingen

November 2

Nitrofurantoïne Mono bijwerkingen

Nitrofurantoïne monohydraat is een recept medicatie gebruikt te voorkomen of te behandelen urine-landstreekbesmettingen veroorzaakt door de bacteriën Escherichia coli of E. coli in het kort. Dit medicijn wordt oraal toegediend en moet worden gehouden met voedsel. Nitrofurantoïne monohydraat kan bijwerkingen veroorzaken bij bepaalde patiënten, die met de dokter moeten worden besproken wanneer zij zich voordoen.

Misselijkheid of braken

Patiënten nemen van Nitrofurantoïne monohydraat kunnen maag-gerelateerde bijwerkingen na de behandeling ervaren. In klinische proeven voor dit medicijn meldt bijna 10 procent van de patiënten nemen van Nitrofurantoïne monohydraat ervaren misselijkheid als bijwerking, Rx lijst, een online drug-index voor de consument. Bepaalde patiënten kunnen ook beginnen met het overgeven na het innemen van dit medicijn, wat tot een aanzienlijke afname van de eetlust leiden kan. Deze bijwerkingen van de behandeling zijn meestal mild en kunnen worden verminderd door het eten van een kleine maaltijd of snack voorafgaand aan het nemen van een dosis van deze medicatie. Patiënten die last hebben van aanhoudende misselijkheid of braken tijdens Nitrofurantoïne monohydraat behandeling dient een arts contacteren voor verdere evaluatie en verzorging.

Hoofdpijn of duizeligheid

Behandeling met Nitrofurantoïne monohydraat kan leiden tot hoofdpijn of duizeligheid optreden als bijwerkingen bij bepaalde patiënten. Deze bijwerkingen kunnen worden ongemakkelijk en kunnen bijdragen tot een verminderde concentratie op het werk of school. Sensaties van duizeligheid kunnen veroorzaken getroffen patiënten unstable weergegeven als permanent of wandelen. Symptomen van pijnlijke hoofdpijn of duizeligheid zijn meestal tijdelijk en kan verdwijnen met voortgezet gebruik van dit medicijn.

Gas

Ongeveer 2 procent van de patiënten nemen van Nitrofurantoïne monohydraat gemeld ervaren gas--ook wel flatulentie--tijdens klinische proeven voor dit medicijn, legt RxList uit. Overtollige gas in de maag kan ongemakkelijk zijn en kan bijdragen aan misselijkheid of maag krampen of opgeblazen gevoel. Terugkerende winderigheid kan optreden in combinatie met een slechte of onaangename geur, die pijnlijk voor bepaalde patiënten worden kan. Nemen van dit medicijn met eten kan helpen voorkomen dat de ontwikkeling van deze bijwerkingen.

Allergische reactie

Bepaalde patiënten nemen van Nitrofurantoïne monohydraat treedt een allergische reactie op dit medicijn, waarschuwen ambtenaren van de gezondheidsdienst op PDR Health, een medische informatie website opgericht door de uitgevers van de Physicians' Desktop Reference. Bijwerkingen van een allergische reactie kan omvatten ademhaling problemen, netelroos, hartslag afwijkingen, verlies van bewustzijn of ongebruikelijke gezicht zwelling. Deze bijwerkingen allergische reactie kan worden levensbedreigend als niet-dringende medische zorg is ontvangen.


gerelateerde artikelen