Dopamine lager prolactine?

December 9

Dopamine lager prolactine?

Als u zwanger bent of zijn onlangs bevallen, hebt u een hormoon circuleren in je bloedbaan prolactine genoemd. Het is belangrijk dat twee belangrijke functies, maar uw prolactine niveau kan worden verlaagd door een klein maar krachtig molecule.

Betekenis

Volgens mediLexicon is prolactine een hormoon geproduceerd in het voorste gedeelte van de hypophysis-gebied van de hersenen. Prolactine is belangrijk omdat het helpt ondersteuning van borst groei tijdens de zwangerschap. Het is ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de secretie van melk te verplegen van uw kind. Prolactine staat bekend als de borstvoeding hormoon en kan worden aangeduid als galactopoietic hormoon, lactogenic hormoon, lactotropin, mammotropic factor of mammotropic hormoon.

Overwegingen

Dopamine wordt soms de prolactine-remmende factor of PIF genoemd. Het is een klein molecuul met diverse functies, maar met betrekking tot lactaion, het remt de secretie van prolactine geproduceerd door uw anterieure hypofyse. Tijdens de zwangerschap, uw progesteron niveaus zijn ook hoog en dit voorkomt dat de werkelijke melkproductie. Zodra u bevallen, die niveaus vallen en je bent in staat voor de productie van moedermelk als gevolg van prolactine stimulatie.

Functie

Dopamine remt lactatie of melkproductie door uw borsten door prolactine niveaus te verlagen. Hoge niveaus kunnen leiden tot schizofrenie en psychosen. Het centrale zenuwstelsel of CNS, absorbeert dopamine via neuronen of zenuwcellen. Het dopamine niveau in je lichaam wordt beïnvloed door bepaalde medicijnen en drugsmisbruik. Met betrekking tot borstvoeding, dopamine remt borstvoeding, maar andere factoren in je lichaam maken een delicaat evenwicht, dat stimuleert de lactatie op de tijden dat het nodig is.

Functies

Prolactine is één van de hormonen die betrokken zijn bij de groei van structuren in uw borst die moedermelk produceren zodra je baby is geboren. Prolactine productie wordt gestimuleerd wanneer u borstvoeding geven uw baby.

Deskundige inzicht

Terwijl u zijn verpleging, is prolactine het hormoon dat voorkomt u dat van het krijgen van uw periode weer. Zodra u stopt de verpleegkunde, vallen de niveaus omdat je borsten zijn niet langer gestimuleerd door het zogen van uw baby. Als u wilt voorkomen dat een andere zwangerschap, anticonceptie gebruiken, zelfs als u geen regelmatige menstruatiecyclus. Als je niet zwanger maar hoog prolactine niveaus hebben, moet u wellicht een tumor van de hypofyse genaamd een prolactinoom. Deze tumor kan leiden tot de productie van moedermelk bij mannen en vrouwen, evenals onvruchtbaarheid en andere seksuele disfunctie. Uw niveaus kunnen worden gemeten door een bloedonderzoek. Andere oorzaken van hoog prolactine niveaus omvatten anorexia nervosa, medicijnen zoals tranquillizers, sommige anti-hypertensieve drugs en sommige medicijnen gebruikt voor de behandeling van gastro-oesofageale refluxziekte. Uw niveaus kunnen ook worden verhoogd als u hypothyreoïdie, nierziekte of polycysteus ovarium syndroom. Behandelingen kunnen zijn met het gebruik van medicijnen die dopamine om tegen de prolactine te bevatten. Praat met uw zorgverzekeraar, die het beste plan voor uw conditie kunt bepalen.


gerelateerde artikelen