Zijn prei gezonder dan de uien?

May 31

Zijn prei gezonder dan de uien?

Prei en uien zijn beide gezonde, vetarme voedingsmiddelen die vaak samen worden gebruikt in soepen, stoofschotels en andere gerechten. Beide voedsel voorziet heel weinig eiwitten, zodat u deze groente met mager eiwitbronnen om te zorgen voor een evenwichtige voeding moet aanvullen. De methode van het koken zal van invloed zijn op de voedingswaarde van prei of uien--frituren vetgehalte aan beide plantaardige zal toevoegen.

Voeding gegevens: uien

Volgens het USDA voeding database bevat 100 g rauwe ui 40 calorieën, 1.1 g eiwit, 0,1 g vet, 9,3 g koolhydraten, 1,7 g voedingsvezels en 4,2 g suikers. Sporen mineralen waaronder calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, mangaan, koper, fluoride en selenium zijn ook aanwezig in de typische rauwe ui. Een portie 100-g rauwe ui komt overeen met een kleine tot middelgrote ui.

Voeding gegevens: prei

Volgens het USDA voeding database bevat 100 g rauwe prei lamp en lager-blad gedeelte 61 calorieën, 1,5 g eiwit, 0,3 g vet, 14,1 g koolhydraten, 1,8 g voedingsvezels en 3.9 gram suiker. Een typische individuele prei weegt ongeveer 89 gram, dus een portie van 100 gram iets meer dan een typische prei is. Traceringsniveaus van mineralen zoals calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium, natrium, zink, koper, fluoride, mangaan en selenium zijn ook aanwezig in prei.

Voordelen van uien

Gegeten rauw, uien is lager in calorieën en vet dan prei. Als u uw calorie-inname, met als doel te verliezen of te handhaven gewicht beperken, draagt een UI minder calorieën aan uw dagelijkse totaal dan een prei. Echter zowel prei en uien zijn caloriearm en vetarm voedsel--beide zijn meestal vet vrij. Een potentiële voordeel van uien over prei vloeit voort uit de UI van smaak, die meestal sterker dan die van een prei is. Je kan minder UI, eet gewichtspercentage, in een maaltijd vanwege haar sterker aroma. Uien zijn minder natrium dan prei, met 4 mg natrium in elke 100 g UI maar 20 mg natrium in elke 100 g prei.

Voordelen van prei

Prei zijn rijker aan bepaalde vitaminen en mineralen dan de uien. 100 g prei zijn er 2.1 g van ijzer--10 keer het bedrag in hetzelfde gewicht van UI. Volgens de gegevens van USDA over rauwe uien en rauwe prei, het calciumgehalte van prei rangen hoger, met uitzondering van groene uien. Ijzer is nodig om te voorkomen dat bloedarmoede en calcium ondersteunt bot gezondheid. Prei ook aanzienlijk hoger in vitamine C-gehalte dan de uien en prei bevatten vitamine A terwijl uien niet.


gerelateerde artikelen