De bijwerkingen van natrium pantoprazol 40 Mg

September 25

De bijwerkingen van natrium pantoprazol 40 Mg

Overzicht

Pantoprazol natrium is een recept medicatie geïndiceerd voor de behandeling van gastro-oesofageale refluxziekte, ernstige ontsteking van de slokdarm en de wanorde waarin buitensporige zuur wordt uitgescheiden in het maag-darmkanaal. Pantoprazol werken door het onderdrukken van de secretie van maagzuur. Het is genomen een of twee keer per dag, volgens de "2010 gids van de Drug van de verpleging van de Lippincott." Zoals alle medicijnen draagt pantoprazol natrium het risico van nadelige effecten.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomende bijwerking van pantoprazol natrium, heeft betrekking op Drugs.com. Het kan ook leiden tot rugpijn, nekpijn, gezamenlijke ongemak en pijn op de borst. Sommige patiënten klagen van duizeligheid, een sensatie die de kamer draait, moeilijk slapen, ongewone dromen, zwakte, gespannen spieren, tintelende handen of voeten of geluid in de oren. Verwarring, angst en verlies van belangstelling in het leven zijn incidenteel bijwerkingen.

Pijn in de onderbuik

Buikpijn, misselijkheid, braken, intestinale gas en diarree zijn voorkomende gastro-intestinale klachten onder pantoprazol gebruikers. Boeren, zijn brandend maagzuur en obstipatie minder gangbaar. Patiënten nemen pantoprazol kunnen ook ervaren beide droge mond en speeksel productie verhoogd.

Moeite met ademhalen

Bijwerkingen van pantaprazole omvatten ademhalingsproblemen, sinus infectie of ontsteking, keelpijn, loopneus, bronchitis en hoest. Neusbloedingen en koorts zijn andere negatieve gevolgen, rapporten de "2010 gids van de Drug van de verpleging van de Lippincott."

Uitslag

Pantaprazole kan van invloed zijn op de huid, veroorzaakt een uitslag, ontsteking, netelroos of jeukende huid. Sommige gebruikers ervaren extreem droge huid of hoofdhuid haaruitval.

Andere effecten

Pantoprazol kan invloed hebben op het lichaam op een manier die alleen zichtbaar is via laboratoriumonderzoek kan worden. Dit kan leiden tot verhoogde bloed glucose, verklaart CenterWatch. Bloedcholesterol en urinezuur kunnen worden verhoogd en tests van de leverfunctie mogelijk abnormale.

Overwegingen

Te verminderen het risico van nadelige effecten, moeten patiënten alleen pantoprazol natrium voor de lengte van de tijd die zijn aanbevolen door hun artsen nemen en hun artsen waarschuwen als zij geen bijwerkingen ervaren. Patiënten moeten niet of plet Pantoprazol. Het kan worden gehouden met een maaltijd of snack als het veroorzaakt maagproblemen, verklaart Drugs.com. Patiënten moeten vermijden rijden of cruciale taken als pantoprazol maakt hen duizelig.


gerelateerde artikelen