Waarom heeft mijn gewicht naar beneden maar lichaamsvet ging hoger?

September 30

Waarom heeft mijn gewicht naar beneden maar lichaamsvet ging hoger?

Hoewel het gemeenschappelijk gebruik van uw gewicht van een schaal om te bepalen als u gezond bent, is uw gewicht niet zo accuraat een meting als je lichaamssamenstelling. Een persoon kan veel wegen en worden perfect gezond als hun lean body mass is hoog. Mager lichaam massa is alles wat er niet lichaamsvet, zoals spieren, botten, organen en water. Vetvrije massa verlaagt uw afvallen, maar verhoogt de hoeveelheid lichaamsvet in vergelijking.

Begrip lichaamsvet Percentage

Uw lichaamsvetpercentage is een meting van de lichaamssamenstelling. Meten body vetpercentage rekeningen voor spiermassa. Twee mensen van hetzelfde gewicht hebben verschillende lichaam vet percentage omdat men wellicht meer spier- en dichtere botten, terwijl de andere persoon meer lichaamsvet heeft. Als u lichaamsvet krijgt, vet uw gewicht en lichaam procentpunt te verhogen. Als u spier winnen, echter uw gewicht verhoogt en uw lichaamsvet percentage vermindert. Het omgekeerde is ook waar. U kunt spier verliezen en daarom minder wegen, maar tenzij je lichaamsvet ook verandert, uw lichaamsvet percentage verhoogt.

Uw lichaamsvetpercentage te meten

Uw lichaamsvetpercentage kennen, kunt u weten of de volgende keer dat je gewicht te verliezen het is van het verliezen van lichaamsvet of magere massa. Er zijn verschillende manieren om uw lichaamsvetpercentage te meten. U vindt een faciliteit die gebruikmaakt van apparatuur voor hydrostatische weging zoals een universiteit, een body fat percentage schaal of draagbaar apparaat kopen of hebben een professionele maatregel van opgeleide fitness uw lichaamsvet met behulp van huidplooien remklauwen. De enige manier om te meten van lichaamsvet zelf is met een schaal of een draagbaar apparaat. Deze apparaten verzenden een elektrische stroom door u en opnemen van de tijd die nodig is om te schatten uw lichaamsvet percentage. Een wilt gebruiken, Volg eerst de instructies voor de input van alle persoonlijke informatie die uw specifiek apparaat moet u invoeren, zoals leeftijd en geslacht. Ten tweede, plaats uw blote huid in contact met de metalen sensoren. Staan op een body fat percentage schaal met blote voeten of de handvatten van een draagbaar apparaat met je blote handen houden.

Hoe uw lichaamssamenstelling verandert

U moet er niet van uitgaan dat je een gezonde hoeveelheid lichaamsvet omdat uw gewicht consistent deel van uw leven gebleven of dat er binnen de normale waarden die uitsluitend op basis van gewicht en lengte. Lichaamsvet verhoogt op ongeveer één tot drie procent elke 10 jaar die ingaat op de leeftijd van 20, volgens een artikel getiteld "Getting een greep op Body Composition" door Len Kravitz, Ph.D., en Vivian H. Heyward, Ph.D. oudere mensen verliezen ook 2% van hun botmassa om de tien jaar. Daarom kan u worden dezelfde hoogte en evenveel wegen op 20-jarige leeftijd en leeftijd 60, maar hebben meer lichaamsvet.

Gezond lichaam vet bedragen per leeftijd

Uw leeftijd en geslacht bepalen uw gezonde bereik voor lichaamsvet percentage. Vrouwen tussen 20 en 39 jaar wellicht 21 tot en met 32 procent lichaamsvet en gezond, volgens de New York University Langone Medical Center. Vrouwen van middelbare leeftijd die tussen 40 en 59 jaar oud moet binnen een bereik van 23 en 33 procent. Oudere vrouwen van 60 tot en met 79 jaar oud moeten worden in een bereik van 24 tot en met 35 procent lichaamsvet. Het bereik van lichaamsvet percentage voor mannen zijn lager. Mannen tussen 20 en 39 jaar oud moet tussen 8 en 19 procent. Mannen tussen 40 en 59 jaar moeten hebben 11 tot en met 21 procent lichaamsvet. Oudere mannen moeten zijn gezond in een bereik van 13 tot en met 24 procent.


gerelateerde artikelen