Zijn er voedingsmiddelen die straling uit het lichaam te reinigen?

February 13

Medisch beoordeeld door
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Zijn er voedingsmiddelen die straling uit het lichaam te reinigen?

Overzicht

Blootstelling aan straling is afkomstig van vele bronnen, niet alleen de gevolgen van nucleaire wapens of elektrische centrales. Andere bronnen van straling zijn x-stralen, magnetron, elektrische leidingen, mobiele telefoons en computer-monitoren. Radioactieve isotopen van nucleaire fallout, zoals strontium-90, kunnen in het lichaam blijven jarenlang, beschadiging van het DNA binnen cellen en mutaties veroorzaakt. Elektro-magnetische straling van elektronische apparaten passeert het lichaam, waardoor directe DNA-beschadiging en de vorming van schadelijke vrije radicalen. Sommige voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen die natuurlijk de isotopen en de vrije radicalen uit het lichaam te elimineren.

Pectine-rijk voedsel

Zijn er voedingsmiddelen die straling uit het lichaam te reinigen?

Pectine is een structurele polysaccharide gevonden in de celwanden van planten en vruchten. Volgens "Fighting straling en chemische verontreinigende stoffen met voedsel, kruiden en vitaminen," heeft pectine het vermogen om te binden hoeveelheid radioactieve residu's en uit het lichaam verwijderen. Pectine fungeert als een natuurlijke chelaatvormer, die is een verbinding die een affiniteit voor andere moleculen heeft. Chelaatvormers binden aan andere verbindingen, hen te slepen uit weefsels of de bloedbaan, zodat ze kunnen worden verwijderd uit het lichaam in de urine of ontlasting. Appels, met name de huid, zijn rijk aan pectine, evenals guaves, pruimen, kruisbessen, sinaasappelen en andere citrusvruchten. Biologische groenten met minder bestrijdingsmiddelen of kunstmest verontreiniging zijn de beste keuze, hoewel pectine poeder kan als aanvulling worden genomen.

Chlorofyl-rijk voedsel

Zijn er voedingsmiddelen die straling uit het lichaam te reinigen?

Chlorofyl is de "groene bloed van planten" genoemd vanwege zijn soortgelijke structuur aan hemoglobine. Chlorofyl is zonlicht omzetten in energie gebruikt door planten en bevat veel gezonde voedingsstoffen, met inbegrip van anti-oxidanten die vrije radicalen kunnen opruimen. Volgens het boek "Chlorella", sommige onderzoeken is gebleken dat chlorofyl-rijk voedsel, zoals chlorella, spirulina en alfalfa, straling toxiciteit kunnen afnemen. Chlorella, in het bijzonder heeft de mogelijkheid om het neutraliseren van straling en kwik-gerelateerde aandoeningen in het lichaam en te verwijderen van giftige stoffen, met inbegrip van cadmium, dioxinen en PCB's. Chlorella ook kunnen ontgiften van uranium, leiden en koper. Andere voedingsmiddelen rijk aan chlorofyl bevatten lommerrijke Groenen, selderij, peterselie, tauge en tarwegras.

Zeewier

Zijn er voedingsmiddelen die straling uit het lichaam te reinigen?

Met zeewier, ook wel zee groenten, zijn niet alleen een uitstekende bron van voedingsstoffen, maar ze zijn rijk aan zowel natriumalginaat en jodium, elementen die zeer effectief zijn in het lichaam te beschermen tegen de straling en het verwijderen van het. Kelp is het bekendste zeewier, maar andere populaire heten arame, wakame en kombu.

Volgens een 1964 McGill University studie gepubliceerd in het "Canadian Medical Association Journal", verminderd natriumalginaat van kelp radioactief strontium absorptie in de darmen met 50 tot 80 procent. De natriumalginaat toegestaan calcium worden opgevangen door de darmwand terwijl bindende allermeest naar de strontium, die was uitgescheiden uit het lichaam.

Zeewier is een rijke bron van natuurlijke jodium. Als er een gebrek aan natuurlijke jodium in de voeding, zal radioactief jodium-131 worden geabsorbeerd en zich ophopen in de schildklier. Radioactief jodium verwondt de schildklier, waardoor zwelling, mutaties en kanker. Nuttigen van natuurlijke plantaardige jodium helpt verschuiving van de bijwerkingen van blootstelling aan straling.

Japanse miso soep bevat tal van ingrediƫnten die bestrijding van de effecten van straling, zoals hele rijst, gerst, soja, zeezout, zeewier, uien en kojikin schimmel. Een studie van de Universiteit van Hiroshima 1990 geconcludeerd dat mensen die regelmatig miso soep eten mogelijk tot vijf keer meer resistent tegen stralingsvergiftiging dan mensen die dat niet doen.


gerelateerde artikelen