Hoe Peer druk invloed tiener aankoop keuzes?

September 28

Hoe Peer druk invloed tiener aankoop keuzes?

Groepsdruk beïnvloedt zelfs goed opgevoede tieners hun kopen keuzes beïnvloeden. Ze misschien voel me gedwongen om te kopen van de nieuwste elektronische gadgets, schoenen, kleding, cosmetica en haar producten omdat mensen die ze kennen zijn het kopen van deze items. Helpen uw tiener denken voor zichzelf en verstandig financiële keuzes te maken kan invloed hebben op haar vermogen om geluid financiële beslissingen later in haar leven.

De sterkste Peer Pressure

Negatieve groepsdruk beïnvloedt adolescenten dagelijks. Volgens de 4 therapie-website zijn de moeilijkste mensen om "nee" te zeggen goede vrienden, de populaire kliek, oudere tieners--met inbegrip van de broers en zusters-- en mensen die ze aan het daten zijn. Beloon uw tiener vaak als je ziet haar weerhouden van geen onnodige fad artikelen kopen en haar geld te verspillen. Leg uit dat de mogelijkheid om dit te doen een teken van volwassenheid en een grote stap is in steeds een verantwoordelijke volwassene.

Modellering verstandig financiële keuzes

Laat uw tiener tot ziens maken van slimme keuzes, zoals voorgesteld door blog. Bijvoorbeeld, als haar vriend de ouders de nieuwste SUV kopen, zeggen tegen haar, "die zijn prachtige auto's en het zou leuk zijn om een, maar onze bus is in uitstekende staat en moet duren voor vele jaren." Vertel haar er zijn andere dingen die je meer moet en dat tred te houden met de nieuwste trend is niet een prioriteit. Uitleggen dat ze zullen omgaan met groepsdruk haar hele leven, maar het is bijzonder intens tijdens de tienerjaren.

Hoe om nee te zeggen

Tieners moeten leren om te keren van de effecten van groepsdruk. Dat zal niet alleen het gemakkelijker maken voor hen te verwerpen van geen onnodige aankopen, maar het laat hen te weigeren andere schadelijk gedrag. Adviseren haar om zelfstandig te denken door het hebben van haar beoordeling van de omstandigheden, tot een goed besluit komen en laat de verleiding, volgens 4Therapy.com. Bijvoorbeeld, als mensen dure paren lime groene gympen dragen, moet ze denken of ze nu echt iets wil ze of of zij wenst hen omdat anderen zijn het dragen van hen. Instrueren haar om te tellen de kosten. Zij kan doen dit door te vragen zelf of ze komt overeen met slechts een of twee stukken in haar kledingkast, waardoor de kosten van het item niet de moeite waard de prijs. Vertel haar dat ze verleiding kan vermijden door het verlaten van de winkel snel voordat ze begint te twijfelen aan haar beslissing.

Rollenspel

Rollenspel met uw tiener is een andere effectieve manier voor haar om te leren om verstandige aankoop keuzes. De rol van een vriend die vaak probeert te vleien haar in het maken van een aankoop eenvoudig te passen aan de menigte. Ze kan zeggen iets in de trant van "No way, ik ben sparen voor een auto en dat is belangrijker dan deze schoenen voor mij." Een andere manier voor haar om te wijzen op de wijsheid van de schoenen niet te kopen is te zeggen, "Ik heb een heleboel geld op een van deze populaire hoeden afgelopen zomer en alleen droeg ik het eens; Ik zeker wou dat ik dat geld terug nu."


gerelateerde artikelen