Een algemene geschiedenis van de Olympische spelen

February 20

Een algemene geschiedenis van de Olympische spelen

De Olympische spelen hebben een lange geschiedenis, van hun oorsprong in het oude Griekenland aan de moderne spelen gehouden in host steden over de hele wereld. Hedendaagse Olympische vertegenwoordigen een samenvoeging van en professionele concurrentie tussen landen op allerlei sportevenementen. Zomer en winter games komen om de vier jaar, en elk evenement heeft zijn sterren atleten en nationale teams.

Oorsprong

De eerste Olympische Winterspelen werden gehouden in 776 voor Christus ter ere van de Olympische goden, volgens «««Olympic.org, met alle evenementen die plaatsvinden in Olympia, Griekenland. De eerste sporten gespeeld in het oude Olympische evenementen werden uitgevoerd, maar de spelen later opgenomen wagenrennen, Paardrijden, boksen en pankration, een vorm van martial arts. De vijfkamp bestaat uit vijf sporten: worstelen, hardlopen, springen, speerwerpen en discuswerpen gooien. De spelen werden beoordeeld door een Hellanodikis, of de Griekse rechter, en winnaars waren versierd met een palmtak, rode linten en een krans van de olijfboom. In A.D. 393 verboden Griekse Keizer Theodosius de spelen samen met andere "heidense culten."

Ontwikkeling

Een algemene geschiedenis van de Olympische spelen

De Olympische spelen niet heeft plaatsgevonden opnieuw tot 1896 in Athene, Griekenland, en markeerde het begin van de moderne notatie, in welke landen van over de hele wereld concurreren en een ander land gastheren de spelen om de vier jaar. Het Internationaal Olympisch Comité, of IOC, werd opgericht om de regels en voorschriften van de moderne Olympische spelen. Het Olympische volkslied werd voor het eerst uitgevoerd tijdens de spelen van 1896, maar het was niet officieel aangenomen tot 1956. De traditie van concurrerende atleten marcheren in groepen achter de vlaggen van hun natie begon tijdens de Olympische Winterspelen van 1908 in Londen, Engeland. De 1928 Olympische spelen in Amsterdam, Holland, is vooral belangrijk omdat vrouwen mochten om te concurreren voor de eerste keer en landen in ieder continent behalve Antarctica werden op de lijst van het medailles. De oprichting van een Olympisch dorp als speciale behuizing voor atleten werd ingesteld op de Olympische Zomerspelen 1932 in Los Angeles, Californië, hoewel het niet het huis van vrouwen op het eerste.

Betekenis

Hoewel de Olympische host site verandert, hebben een paar steden gastheer van de spelen tweemaal. Parijs, Frankrijk, gastheer van de spelen in 1900 en 1924, Athene speelde gastheer in 1896 2004, Londen gehouden de spelen in 1908 en 1948 en Los Angeles was gastheer in 1932 en 1984.

Oorlog heeft gedwongen de annulering van meerdere Olympische spelen: de spelen van 1916 in Berlijn, Duitsland, vanwege Wereldoorlog I, en de 1940 spelen in Tokio, Japan, en 1944 spelen in Londen vanwege de Tweede Wereldoorlog. De Olympische Winterspelen van 1972 in München, Duitsland, werden overschaduwd door de dood van 18 personen, met inbegrip van de Olympische atleten, veroorzaakt door terroristische handelingen als gevolg van de vorm van het Palestijnse conflict tussen Israëli's en Arabieren. Boycot van de 1976, 1980 en 1984 games ook zijn opmerkelijk. Afrikaanse landen boycotten de Olympische Winterspelen van 1976 in Montréal, Canada, terwijl de Verenigde Staten, Japan, West-Duitsland en andere westerse landen de spelen van 1980 in Moskou na de Sovjet-Unie de invasie van Afghanistan geboycot. Vergelding, de Sovjet-Unie en 13 andere politiek geallieerde landen geboycot de spelen van 1984 in Los Angeles.

In 1960 werden de Paraolympics voor het eerst gehouden in Rome, Italië, ontworpen voor sporters met een handicap om te concurreren in Olympisch-achtige games, Olympic.org zegt. De eerste internationale speciale Olympische spelen werden gehouden in Chicago, Illinois, in 1968, ontworpen voor atleten met intellectuele en leerstoornissen, Special Olympics notities. En het Amerikaanse Olympisch Comité gaf haar officiële goedkeuring van de Special Olympics in 1971.

Moderne dag

Vandaag, zijn er 33 Olympische sporten en bijna elk land ter wereld participeert in de zomer en winter games, volgens Olympic.org. Zowel mannen als vrouwen deelnemen aan alle evenementen. De moderne spelen worden beschouwd als economisch, zegt sociaal en cultureel belangrijke op internationale schaal, de Stichting van de Helleense wereld. Ondanks controverse over prestatiebevorderende middelen onder Olympische atleten sinds de jaren 1990, zijn de games televisie en vurig gevolgd over de hele wereld.


gerelateerde artikelen