Wat doet Selenium in het lichaam?

November 25

Wat doet Selenium in het lichaam?

Selenium, een essentiële mineraal en antioxidant, is vooral krachtig wanneer deze is gekoppeld met vitamine E. antioxidanten zijn elementen die uw lichaamscellen beschermen tegen de gevaren en de schade van vrije radicalen. Selenium ook helpt bij schildklier functie en kan helpen met het verlagen van LDL of "slechte" cholesterol. Lage selenium niveaus worden geassocieerd met hartfalen, reumatoïde artritis en bepaalde soorten kanker.

Antioxidant voordelen biedt

Uw lichaam tegen schade beschermen tegen vrije radicalen, beschermen antioxidanten zoals selenium je cellen tegen zowel toxines geproduceerd door natuurlijke processen van uw lichaam en die gevonden in de omgeving. Volgens MedlinePlus, kunnen antioxidanten beschermen cellen tegen straling en tabaksrook, evenals de vrije radicalen die zijn natuurlijk geproduceerd door middel van het spijsverteringsproces. Antioxidanten kunnen ook helpen voorkomen van bepaalde gezondheidscomplicaties, zoals hart-en vaatziekten en kanker.

Bevordert de gezondheid van de schildklier

Volgens MedlinePlus, kan 200 microgram selenium per dag nemen effectief zijn bij de behandeling van auto-immune thyroiditis, als selenium is genomen naast schildklier medicatie. Bovendien, in een studie over auto-immune thyroiditis gepubliceerd in "Schildklier" in 2010, werden deelnemers die selenium supplementen regelmatig voor drie maanden nam aanzienlijk meer kans om een betere sfeer of een algemeen gevoel van welzijn dan degenen die niet te melden.

Verlaagt Cholesterol

Bepaalde selenium supplementen kunnen bijdragen tot lagere low-density lipoprotein--ook bekend als "slechte" cholesterol--als regelmatig genomen. Volgens MedlinePlus, het selenium supplementen SelenoPrecise, Pharma Nord en Denemarken, die elk tussen de 100 en 200 microgram selenium bevatten, lagere LDL kan helpen als ze elke dag voor een periode van zes maanden worden genomen. Deze behandeling kan echter effectief alleen voor mensen die al op lage selenium niveaus.

Lage Selenium niveaus en gezondheidsvoorschriften

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center zijn lage selenium niveaus geassocieerd met mensen die reumatoïde artritis en bepaalde soorten kanker hebben. De specifieke relatie tussen deze twee blijft echter onduidelijk. Lage selenium niveaus kunnen ook bijdragen tot hartfalen, en onvoldoende hoeveelheden van selenium kunnen verergeren van atherosclerose.

Aanbevolen dieet hoeveelheid

Het aanbevolen dieet toelage voor selenium is 20 tot 40 microgram voor kinderen tussen de leeftijden van 1 en 13 en 55 microgram voor 14 personen en hoger. De ADH voor zwangere en zogende vrouwen is respectievelijk 60 en 70 microgram,.


gerelateerde artikelen