Ijs & de alvleesklier

June 29

Ijs & de alvleesklier

Terwijl de meeste mensen met een gezonde alvleesklier geen probleem eten van ijs hebben, eten kan te veel van dit soort vetzuren behandelen de alvleesklier in gevaar brengen. Bovendien, mensen met bepaalde ziekten aan de alvleesklier gerelateerde mogelijk moet afzien van ijs om gezond te blijven. Hebt u een aandoening die de alvleesklier beïnvloedt, praat met uw arts over welke voedingsmiddelen zijn veilig om te eten en dat moet worden vermeden.

Spijsvertering en de alvleesklier

Wanneer je voedsel zoals ijs eet, releases de alvleesklier enzymen om te helpen bij de spijsvertering. Het brengt ook insuline, waarmee het metaboliseren van suikers. Deze stoffen, samen met geproduceerd door de galblaas, galzouten breken je eten, zodat je maag het verteren kan. Zodra u klaar bent met het verteren van je voedsel, produceert uw lichaam dan chemicaliën die uw alvleesklier en de galblaas uitschakelen. De vetten en de suikers uit het ijs zijn vervolgens geabsorbeerd in de bloedstroom en gedragen rond je lichaam.

Pancreatitis en ijs

Pancreatitis veroorzaakt de alvleesklier te worden ontstoken. Deze voorwaarde belemmert het vermogen van uw lichaam om voedingsstoffen uit voedsel te absorberen, en het kan ook leiden tot ernstige complicaties, zoals interne bloeden en dood weefsel. Bij de behandeling van pancreatitis, adviseren artsen over het algemeen dieetveranderingen die eventueel mogelijk voedselallergenen, zoals zuivel te elimineren. Zelfs als u niet een zuivel allergie hebt, kan uw arts voorstellen opgevend ijs en in plaats daarvan richten op een gezond vetarm dieet met veel groenten en fruit. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt vast dat met het juist dieetveranderingen, acute pancreatitis vaak weg op zijn eigen gaat. Meer ernstige vormen van pancreatitis, kunnen echter andere behandelingen naast dieetveranderingen.

Alvleesklierkanker en ijs

Terwijl het ijs is een smakelijke traktatie, kan eten van grote hoeveelheden van it en andere vette voedingsmiddelen verhogen van uw risico om pancreatic kanker te ontwikkelen. Volgens een studie van 2009 gepubliceerd in het "Journal van the National Cancer Institute", onderzoekers vonden een associatie tussen de consumptie van enkelvoudig onverzadigde en verzadigde vetten van dierlijke producten en alvleesklierkanker. Rood vlees en melkproducten zoals roomijs, melk, boter en kaas werden uitgekozen in de studie als zijnde van bijzonder belang.

Alvleesklier enzymen en ijs

Patiënten met pancreas insufficiëntie, vaak veroorzaakt door cystic fibrosis, treft alvleesklier enzymen te voorkomen van ondervoeding. In sommige gevallen strooi patiënten die moeite slikken de gecoate alvleesklier enzymen op zacht voedsel. Susan S. Baker van de Universiteit van Buffalo's afdeling kindergeneeskunde adviseert patiënten die gebruik maken van bestrooid enzymen te voorkomen eten ze met melk, vla, ijs en andere voedingsmiddelen met een pH hoger dan 7.3, zoals het de beschermende coating op de enzymen kan ontbinden. In plaats daarvan, strooi de enzymen op lage-pH voedsel zoals de gepureerde banaan, appelmoes of gelatine.


gerelateerde artikelen