Renale transplantatie & fruit om te voorkomen dat

July 14

Renale transplantatie & fruit om te voorkomen dat

De kansen zijn uw dieet was zeer beperkt voordat uw niertransplantatie. Na de ingreep, kunnen uw dieet beperkingen worden opgeheven, maar u wellicht blijven beperken de hoeveelheid kalium in uw dieet. Veel vruchten zijn rijk aan kalium en van uw na transplantatie dieetplan kunnen worden weggelaten. Bovendien interfereert grapefruit met sommige medicijnen na chirurgie. Uw arts of diëtist zal u een lijst van beperkte voedsel geven. Volg zijn advies altijd zorgvuldig.

Hoge-kalium vruchten

Als uw arts u op een laag-kalium-dieet zet, moet u vermijden van veel voorkomende vruchten. Naast bananen, die veel mensen weten zijn rijk aan kalium, Vermijd avocado's, sinaasappelen en peren. Ook het voorkomen van de meeste meloenen, waaronder Kantaloepen, casabas en honeydews, maar watermeloenen zijn meestal toegestaan. Andere vruchten van hoge-kalium bevatten abrikozen, kiwi's, grapefruits, mango's en perziken.

Gedroogde vruchten

Op een dieet van lage-kalium, Vermijd alle gedroogde vruchten, zelfs als de vrucht is toegestaan in de verse staat. Bijvoorbeeld, druiven en pruimen zijn meestal toegestaan, maar rozijnen en pruimen zijn niet.

Vruchtensap

Sommige vruchtensappen zijn toegestaan op lage-kalium diëten en sommige zijn niet. Vermijd sinaasappel- en grapefruitsap sappen, snoeien sap en gebotteld druivensap. Bevroren druivensap, is cranberry sap en appelsap normaal toegestaan.

Ingemaakte vruchten

Alle pickles, met inbegrip van ingemaakte vruchten, moeten beperkt blijven na de niertransplantatie. Gepekelde voedingsmiddelen zijn rijk aan natrium, aangezien zout is een hoofdbestanddeel van de beitsen proces. U zult moeten om te beperken uw inname van natrium om controle uw bloeddruk en verminderen van de vochtretentie.

Grapefruit en Drugs

Grapefruit interfereert met veel drugs, met inbegrip van twee gemeenschappelijke na transplantatie medicijnen, tacrolimus en cyclosporine, die worden gebruikt om te voorkomen dat je lichaam de getransplanteerde nier verwerpen. Vermijd alle vormen van grapefruit, met inbegrip van vers fruit, SAP en gedroogde of gekonfijte pompelmoes, bij het nemen van deze medicijnen. Vraag dan uw diëtist of apotheker om advies als u niet zeker bent of grapefruit is toegestaan met uw voorgeschreven medicijnen.


gerelateerde artikelen