Interactie tussen kalium & hydrochloorthiazide

September 17

Interactie tussen kalium & hydrochloorthiazide

Hydrochloorthiazide, een diureticum, behandelt aandoeningen met symptomen van vochtretentie en hoge bloeddruk zoals cirrose van de lever, nier voorwaarden en congestief hartfalen. Hydrochloorthiazide geleidelijk verlaagt en effectief bloeddruk controleert, maar geneest geen hoge bloeddruk. Bijgevolg moet regelmatig genomen en bleef zelfs nadat u zich goed voelt. Een aanzienlijke en terugkerende probleem met hydrochloorthiazide is kalium uitputting, eventueel vereisen voorschrift kaliumsupplementen of de toevoeging van een kaliumsparende diureticum.

Functie

Hydrochlorothiazide stimuleert de uitscheiding van natrium en water door te handelen in de nieren te belemmeren de reabsorptie van natrium en chloride. Dit activeert het renine-angiotensine-aldosteron systeem vanaf de bijnieren gelegen op de top van de nieren. Renine en angiotensine handelen om de lagere bloeddruk. Het sleutelwoord voor het verlies van kalium is aldosteron, een bijnier hormoon, die controles van de balans van natrium en water door het afscheiden van kalium en natrium en water te houden. Dit systeem resulteert in lagere bloeddruk, minder waterbehoud via verhoogde urine productie en potentieel verlies van kalium.

Hypokalemie behandeling

Beheer van het verlies van kalium van hydrochlorothiazide omvat een kalium-rijk dieet en het toevoegen van een kaliumsparende diureticum zoals spironolacton en triamtereen. Eliminatie van over-the-counter-medicijnen en kruiden die met hydrochloorthiazide actie interfereren kunt voorkomen dat kalium verliezen. Kalium-rijk voedsel, met inbegrip van groenten zoals tomaten, bananen, abrikozen en datums, helpen ter vervanging van de verliezen. Recept kaliumsupplementen onder medisch toezicht zijn noodzakelijk wanneer dieet en medicatie dosering manipulatie doet kalium niveaus niet stabiliseren.

Extra kalium verliezen

Sommige medicijnen en kruiden kunnen leiden tot extra verlies van kalium bij gebruik in combinatie met hydrochloorthiazide. De medicijnen zijn insuline, laxeermiddelen, steroïden, amfotericine B, antacida, fluconazol en theofylline. De toevoeging van andere diuretica kalium afbrekende zoals furosemide, bumetanide, ethacrynic acid en torsemide veroorzaken ernstige chemische afwijkingen en ernstige lichaamsvloeistof verliezen. Sommige kruiden zoals Paardebloem en zoethout, bemoeien met diureticum actie of bijwerkingen en kalium verliezen te verhogen.

Voorzorgsmaatregelen

Hydrochloorthiazide wordt niet aanbevolen als u ondervinden urineren of allergisch voor sulfa drugs bent. Vertel uw arts over al uw medicijnen, met inbegrip van kruiden en over-the-counter medicatie. Afzien van het gebruik van alcohol, zoals het verhoogt hydrochloorthiazide bijwerkingen. Een hoog zout-inname vermindert het effect van hydrochloorthiazide en veroorzaakt waterretentie. Uitdroging en teveel zweten leiden tot een verlies van lichaamsvocht en een daling van de bloeddruk kunnen versterken. Ziekten zoals braken en diarree kunnen toevoegen aan kalium uitputting.

Bijwerkingen

Hydrochloorthiazide kan leiden tot diarree, verminderde eetlust, maagklachten en irritatie, algemene zwakte, buikkrampen en lage bloeddruk. Nemen van hydrochloorthiazide vroeg in de ochtend vermindert frequente nachtelijke plassen. Symptomen van kalium uitputting door hydrochloorthiazide zijn extreme dorst, hart onregelmatigheden, spier krampen en pijn. De ouderen zijn bijzonder kwetsbaar voor een overdreven reactie op diuretica met overmatig plassen en vereisen nauwlettend te worden gevolgd voor het detecteren van chemische onevenwichtigheden.


gerelateerde artikelen