Hiel pijn uit het voetbal

August 12

Hiel pijn uit het voetbal

Het sprinten, springen en plotseling stopt in het voetbal zetten aanzienlijke stress op je voet, met inbegrip van je hiel. Plantaire fasciitis, een spierspanning en een gekneusd hiel zijn verwondingen die hiel pijn kunnen veroorzaken. De behandeling omvat meestal ijs, over-the-counter pijnstillers en stretching. Wanneer u van Hielspoor last, kan u ook wilt wijzigen van uw workouts en wijzigen uw schoeisel om te helpen verlichten van je pijn. Als de pijn blijft bestaan of verergert, uw arts raadplegen.

Oorzaken en risicofactoren

Voetbal is een sport voor hoge impact en overtraining kan leiden tot irritatie of schade aan uw spieren, ligamenten en pezen rond je hiel, wat leidt tot hiel pijn. Verwondingen omvatten plantaire fasciitis, een uitloper van de hiel, spierspanning, Achilles tendinitis, bursitis en gekneusd hak. Onjuiste of versleten schoenen of klampen, platte of hoge bogen en slechte flexibiliteit kunnen verhogen uw risico van hiel pijn ervaren. Bijvoorbeeld, kunnen slecht uitgeruste schoenplaatjes wrijven rond de hiel, veroorzaakt door ontstekingen en blaren.

Behandeling

Stoppen met alle activiteiten die ervoor zorgen dat je pijn, je hiel ijs en neem over de toonbank pijn medicatie te verminderen ontsteking en pijn. Met plantaire fasciitis of Achilles tendinitis, lichte stretching van de voet, enkel en kalf kunnen ook helpen verminderen hiel pijn. Na de eerste 48 tot 72 uur, gebruik van warmte en massage van je hiel om genezing te bevorderen. Als pijn niet binnen drie tot zeven dagen verdwijnen, moet u mogelijk fysiotherapie en in ernstige gevallen immobilisatie of chirurgie voordat u naar voetbal en normale activiteiten terugkeren kunt.

Oefening wijzigingen

Verder om letsel te voorkomen, moet je niet spelen in een voetbal spelletjes of partijspel totdat je bent genezen en pijn-vrij. Aan de andere kant, kunt je coach of athletic trainer u om deel te nemen in praktijken, maar met beperkingen. Bijvoorbeeld, u mogelijk om deel te nemen in bepaalde lage impact oefeningen, maar niet in agility oefeningen en partijspel. Cross-training of alternatieve oefeningen, waaronder eventueel fietsen op een hometrainer, zwemmen en aqua joggen, kunnen ook helpen handhaven van uw geschiktheidsniveau terwijl u genezen.

Schoeisel

Uw klangen of schoeisel spelen een belangrijke rol in uw voet gezondheid en prestaties. Als uw schoenplaatjes geen ondersteunen en kussen van je voet, verhogen kunt u uw risico van Hielspoor. Daarom uw oude versleten schoenplaatjes te vervangen door nieuwe en draag aangepaste orthese of hak kopjes, die zorgen voor extra steun en kussen. Wanneer u voor nieuwe schoenen of klampen uitgerust krijgen, brengen uw orthese of hak kopjes om ervoor te zorgen dat je de juiste schoenmaat. Wanneer u uw schoenen kiest, welke oppervlakken u spelen op gras of gras, en uw voet-type moet ook rekening worden gehouden. Draag gegoten of afneembare klangen voor oppervlakken gras en kunstgras schoenen, die niet klampen, hoeven bij het spelen op gras. Andere belangrijke schoen kenmerken omvatten de breedte van het vak teen; het aantal en de locatie van de schoenplaatjes; en flexibiliteit van de schoen of stijfheid. Bovenal moet uw klangen of gras schoenen comfortabel.


gerelateerde artikelen