Wat zijn de oorzaken van een sociopaat?

August 7

Wat zijn de oorzaken van een sociopaat?

Volgens MedlinePlus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine, een sociopaat, ook wel bekend als iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASPD), worden weergegeven op lange termijn problemen met gedrag---vaak criminele aard---dat "manipuleren, exploiteren of de rechten van anderen schenden." De oorzaak van deze aandoening is onbekend; echter genetica en omgevingsfactoren invloed hebben op de ontwikkeling ervan.

Oorzaken van persoonlijkheidsstoornissen

Persoonlijkheid maakt elk individu bijzonder en bestaat uit gedachten, gevoelens en gedragingen, volgens de Mayo Clinic. Deze factoren vorm waarneming of hoe een individu met interageert en zijn wereld uitzicht. Persoonlijkheid is gesmeed tijdens de kindertijd via het samenspel van genetica en omgevingsfactoren. Problemen met overgenomen genetica of de vroege milieu opleveren, zoals significante blootstelling aan misbruik en/of geweld, maken het waarschijnlijker dat een persoonlijkheid stoornis zoals ASPD zal ontwikkelen. Daarom, om te begrijpen de oorzaak van ASPD, zowel genetica en het milieu moeten worden onderzocht.

Samenspel tussen genetica en milieu

Dr. Martha Stout, in haar boek, "The sociopaat Next Door," legt uit dat een genetische presdisposition voor socipathy al bij de geboorte voor sommige mensen kan opleveren. Bepalingen met betrekking tot hoe deze risico voor ASPD worden verhoogde uitgedrukt afkomstig zijn van iemands levenservaringen.

Genetica

Studies, zoals de Texas goedkeuring Project, waarbij erfelijkheidsgraad factoren---hoeveel een waarneembare eigenschap kan worden verklaard door genetica---consequent bepaalt, volgens Stout, "dat inderdaad van iemands neiging om bepaalde sociopathic kenmerken bezitten is gedeeltelijk geboren in het bloed." Met andere woorden, ontwikkelt een persoon sociopathie omdat ze was geboren op die manier.

Hersenen verschillen

De hersenen van nonsociopaths zal reageren sneller om emotioneel geladen woorden, zoals "love," "happy" of "hate", dan neutrale woorden, zoals "televisie", "gras" of "hemel." Een individu met ASPD zal niet tonen voor dit verschil in reactietijd; zijn hersenen reageert hetzelfde "love" over het woord "stoel." Verder tonen de hersenen van normale individuen de mogelijkheid om een probleem met betrekking tot emotionele woorden vrijwel direct oplossen. Ondertussen toont de hersenen van een sociopaat in reactie op deze taak verhoogde bloedtoevoer naar de temporale kwab, deel van de hersenen gebruikt voor analytisch denken, werken alsof het een probleem van de algebra.

Omgevingsfactoren

Stout schrijft dat "de biologie een deel van het verhaal is" in de oorzaak van sociopathie---milieufactoren die goed is voor de andere helft van de verklaring. Deze specifieke factoren zijn nog steeds onduidelijk. Terwijl kindermishandeling een voor de hand liggende determinant lijkt, suggereert enig bewijs dat psychopaten zijn dat minder beïnvloed door ervaringen uit de kindertijd dan normale individuen.

Bijlage stoornis

De zuigeling onvermogen om te vormen een passende band met een verzorger, ouderlijke verwaarlozing of stopzetting, kan leiden tot de ontwikkeling van een aandoening van de bijlage. Dientengevolge, ontwikkelen deze personen niet de mogelijkheid om de vorm van emotionele verbindingen aan anderen. Stout noemt deze factor als een andere waarschijnlijke oorzaak voor ASPD.


gerelateerde artikelen