Cafeïne terugtrekking & diarree

September 11

Cafeïne terugtrekking & diarree

Als een kopje koffie deel uit van uw ochtend of middag routine maakt, ziet u mogelijk wijzigingen zoals een wakker gevoel zodra de cafeïnehoudende drank je lichaam binnenkomt. Na verloop van tijd is het mogelijk om een afhankelijkheid van cafeïne die tot ongemakkelijke symptomen leiden kan als u plotseling stopt met het consumeert. Diarree wordt geassocieerd met de consumptie van de cafeïne, maar het is niet een typische neveneffect van cafeïne terugtrekking.

Cafeïne terugtrekking

Cafeïne terugtrekking is problematisch genoeg Johns Hopkins aangeraden het worden opgenomen in het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, een toonaangevende tijdschrift over geestelijke gezondheid. Typische symptomen van cafeïne terugtrekking kunnen bevatten een slaperig gevoel, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Meer extreme ontwenningsverschijnselen zijn misselijkheid en braken. Diarree is niet een typische neveneffect van het plotseling stoppen van cafeïne volgens MedlinePlus.

Cafeïne en diarree

Als u een cafeïnehoudende producten zoals koffie consumeren en ervaring diarree, misschien gastro-intestinale hierover wel het resultaat van uw cafeïne inname. Cafeïne kan helpen stimuleren uw darmen ter verbetering van uw regelmatigheid en zelfs leiden tot uw ontlasting te losser dan normaal. Hoewel cafeïne niet iedereen op dezelfde manier beïnvloedt, kan consumeren van zes tot acht kopjes leiden tot bijwerkingen zoals diarree.

Oorzaken van diarree

Als u diarree rond dezelfde tijd die u niet langer uw verbruik van cafeïne ondervindt, de diarree is niet noodzakelijk een symptoom van cafeïne terugtrekking. Voorkomende oorzaken van diarree zijn bacteriële infecties zoals salmonella of E. coli, virale infecties zoals het rotavirus en norovirus, overgevoeligheid aan levensmiddelen zoals lactose, suiker, intestinale ziekten of bijwerkingen van medicijnen. Als je diarree hebt, Vermijd cafeïnehoudende producten, die de toestand verergeren kunnen.

Verminderen van uw inname van cafeïne

Vanwege de moeilijke symptomen van cafeïne terugtrekking kan het gemakkelijker om uw inname van deze stimulerende middelen over een periode van tijd in plaats van te stoppen plotseling. Langzaam verminderen uw cafeïne inname vermindert de ontwenningsverschijnselen, maar de exacte hoeveelheid tijd die nodig is om via de symptomen verschilt per individu. Als koffie uw cafeïne-houdende keuze is, Vermijd de verleiding te vervangen door andere bronnen van cafeïne, zoals thee of chocolademelk.


gerelateerde artikelen