Noten als bronnen van eiwit

March 17

Noten als bronnen van eiwit

Een moer wordt technisch gedefinieerd als een vrucht van een plant die in een buitenste schil groeit te vormen van een enkel zaadje, volgens de Universiteit van Californië, Riverside. Veel van het voedsel dat we noten past mogelijk niet geheel de wetenschappelijke beschrijving, maar ze worden verkocht als zodanig voor commerciële doeleinden. Noten zijn een uitstekende bron van eiwitten en gezonde vetten.

Amandelen

Amandelen bevatten 6 g eiwit per ounce. Ze zijn meestal in Zuid-Europa en Californië gegroeid, en geoogst in de buurt van het einde van de zomer. Naast eiwitten bevatten amandelen de antioxidant vitamine E. Hoewel ze een lid van dezelfde familie als abrikozen en perziken zijn, amandelen groeien binnen een buitenste schil en de bomen geen vrucht dragen.

Cashewnoten

Cashewnoten bevatten 4 g eiwit per ounce. Ze zijn oorspronkelijk uit Brazilië, hoewel de boom is gemigreerd naar andere delen van de wereld. De moer is onderdeel van een grotere vrucht genaamd de cashew-apple. Cashewnoten bevatten ook magnesium en ijzer, en ze vereisen meer verwerking dan de meeste noten om de markt te maken.

Hazelnoten

Hazelnoten bevatten 4 g eiwit per ounce. In de Verenigde Staten, worden de meeste hazelnoten gekweekt in Oregon uit de Europese soort van de plant, hoewel ze zijn ontstaan in Turkije. Zoals amandelen zijn hazelnoten rijk aan de antioxidant vitamine E. Ze worden geoogst rond April.

Pecannoten

Pecannoten bevatten 2 g eiwit per ounce. In de Verenigde Staten zijn pecan bomen geconcentreerd binnen de zuidelijke staten. Ze zijn populaire ingrediënten in desserts, maar ze ook gezonde bronnen van zink en vitamine B1 zijn. Pecannoten zijn geoogst in de wintermaanden.

Walnoten

Walnoten bevatten 7 gram eiwit per ounce, waardoor ze een van de beste keuzes voor eiwit-verpakt noten. Ze groeien meestal in de noordoostelijke Verenigde Staten en Europa. Walnoten zijn hoog in vet, met een zeer dikke buitenste schil. Ze hebben essentiële omega-3 vetzuren, welke hulp je lichaam de cardiovasculaire en immuunsysteem.


gerelateerde artikelen