Een ouder gids aan het aanpakken van de puberteit bij jongens

July 5

Een ouder gids aan het aanpakken van de puberteit bij jongens

Volgens MedlinePlus is de puberteit een periode in het leven van een kind waarin hij begint te rijpen zowel fysiek en seksueel. De exacte leeftijd van puberteit varieert, maar jongens gaan meestal door de puberteit een beetje later dan meisjes, meestal tussen de leeftijd van 9 en 14 jaar. Hoewel puberteit kan een lastige fase in het leven van een jongen, kan te weten hoe om te gaan met het op de juiste manier het gemakkelijker maken voor zowel het kind als de ouder.

Begin met praten vroeg

Praten met uw zoon in de puberteit is niet alleen belangrijk, het is noodzakelijk, maar het is nog beter als u met hem praten begint voordat deze veranderingen optreden in zijn lichaam. Wacht niet tot uw zoon naar u met vragen komt over wat met zijn lichaam gebeurt er of met vreedzaamheid feiten hij van vrienden of op televisie hoort. Hoewel er geen vaste leeftijd om te beginnen praten met je kind over zijn lichaam wijzigingen, seks en puberteit, suggereert KidsHealth.org dat door 8 jaar oud, het kind over de emotionele en fysieke veranderingen weten moet te verwachten tijdens de puberteit.

Weet de borden

Herkennen van dat de tekenen van puberteit helpt u voorbereid te zijn op eventuele vragen uw zoon kan hebben. Voor jongens groeit een van de eerste tekenen van puberteit testikels en een toename van de grootte van de penis. Uw zoon die veel ook beginnen met het ontwikkelen van haar in zijn schaamstreek regio en onder zijn armen. Verhoogde lichaamsgeur, puistjes, een diepere stem en bredere schouders zijn ook tekenen van puberteit bij jongens. Enkele tekenen van puberteit dat gebeuren kan dat u niet bewust van bent eventueel gevoelens van seksuele begeerte naar anderen, erecties en zelfs ejaculatie.

Geruststelling

Zo ongemakkelijk als het kan te praten met uw zoon over wat is met zijn lichaam gaande er, het kan maken een groot verschil in hoe hij over zichzelf voelt. Veel kinderen gaan door de puberteit zich onzeker voelen en niet beseffen dat het normaal wat ze ervaart is en als het al, heeft niet zal gebeuren met hun collega's ook. Gerust uw zoon dat het normaal wat er met hem gebeurt is. Er is niets mis met hem. Laat hem weten wat hij kan verwachten in de nabije toekomst--natte dromen, masturbatie en andere tekenen van puberteit dat hij niet ondervindt nog-- en dat is allemaal normaal. Praat met hem over spontane erecties--dat wil zeggen een erectie die omhoog zonder gedachten van geslacht komt, en geeft hem tips over hoe om het te verbergen in het openbaar als het gebeurt (bedekken met zijn boek tas, dragen een lange jas). Spontane erecties zijn een gemeenschappelijke zorg van jongens gaan door de puberteit, vooral als het is gebeurd met hen in het openbaar.

Wees voorbereid op vragen

Jongens zal waarschijnlijk vragen over veranderingen in hun lichaam gaande zijn en misschien zelfs over discussies hebt met hen over de puberteit. Wees bereid om vragen te beantwoorden op de juiste manier. Sommige jongens zullen zich afvragen waarom ze borsten ontwikkelt. Het is niet ongewoon voor sommige mannen om tijdelijke borst groei op dit moment in hun leven. Laat uw zoon weet dat de borsten meestal binnen een paar maanden tot een paar jaar verdwijnen. Andere jongens afvragen over de grootte van hun penis, en daarom het zo klein of groot is. Vertel uw zoon dat jongens anders en aan verschillende tarieven ontwikkelen. De grootte van zijn penis zal waarschijnlijk veranderen aangezien hij ontwikkelen blijft. Jongens kunnen ook afvragen waarom ze niet hebben van schaamhaar. Het feit is, terwijl iedereen uiteindelijk krijgt schaamhaar, sommige kinderen krijgen sneller dan anderen. Het is een individuele eigenschap die is gebaseerd op het individu. Doe wat onderzoek online of bij de bibliotheek tevoren om vertrouwd te raken met alle van de ins en outs van puberteit zodat u bereid bent met wat je zoon zou kunnen op je gooien.


gerelateerde artikelen