De effecten van groepsdruk op tieners

June 2

De effecten van groepsdruk op tieners

Tieners willen aansluiten bij hun leeftijdsgenoten, als ze beginnen te besteden minder van hun vrije tijd met hun families en meer betrokken bij activiteiten met vrienden. Groepsdruk kan negatieve en positieve gevolgen hebben voor tieners. Tieners kunnen streven naar een goede rangen krijgen en toetreden tot een club die een peer wie zij bewonderen leidt. Tieners kunnen ook vinden onder druk gezet in het doen van dingen, zoals drinken of stelen, dat ze waarschijnlijk niet zou deelnemen aan alsof ze op hun eigen.

Verloren in de menigte

In een grote groep, zoals een menigte op school of een sportteam, de peer pressure is over het algemeen onuitgesproken en gericht op hoe te kleden, hoe om te communiceren, wat muziek te beluisteren en wat activiteiten deelnemen, volgens het artikel "Adolescenten en Peer Pressure," gepubliceerd op de website van de Universiteit van Michigan. In de instelling van een groep, kunnen tieners rustig blijven of zich gedragen alsof ze gaan samen met de menigte om aandacht voor zichzelf. Terwijl dit tot op zekere hoogte werken kan, is tieners moeten beseffen dat ze in de problemen slechts door hun associatie met de menigte in kwestie krijgen kunnen. Bijvoorbeeld, als een groep tieners zijn gevangen vernielen van persoonlijke eigendommen, kan de hele menigte worden ondervraagd. Tieners kunnen elkaar de schuld in situaties zoals deze. Gestuurde duidelijk van dit soort situaties is de beste verdediging van een tiener om uit de problemen te blijven.

Snelkookpan

Tieners kunnen voelen de gevolgen van peer druk meer intens van hun vrienden wijten aan het feit dat ze de zorg over hen en de waarde van hun adviezen. De druk van een beste vriend kan voelen meer persoonlijke en krachtig dan die van een grotere groep, volgens de Universiteit van Michigan. Bijvoorbeeld, als een tienermeisje beste vriend heeft sloot zich aan bij een nieuwe menigte begon te roken, kan ze hebben een moeilijke tijd zeggend niet als haar vriend direct druk haar om te hebben van een sigaret. Ze kan bang haar beste vriendin aan deze nieuwe menigte te verliezen.

Rood licht

Voor alle negatieve informatie over peer druk, houd in gedachten dat van een tiener referentiegroep is meer kans om te spreken omhoog over iets wat ze riskant overwegen of een enorme vergissing, volgens de website TeensHealth. Terwijl dit niet een tiener reageert van roekeloos gedragen, mogen de overdruk aanwezig zijn. Peer groepen kunnen tieners helpen bij het maken van keuzes, of over een nieuw kapsel of het onderwerp van een onderzoeksproject. Ze zijn meestal er om te luisteren, geven advies en bieden een broodnodige ontluchting sessie. Dit kan leiden tot vriendschappen en zelf-exploratie.

Leider van het peloton

Tieners kunnen positieve voorbeelden voor elkaar, en andere tieners die dezelfde belangen en vergelijkbare academische standen hebben worden aangetrokken, volgens het artikel "Vriendschappen, invloed van Peer en Peer Pressure tijdens de tienerjaren," op de Universiteit van Nebraska, Lincoln, uitbreiding site gepubliceerd. Bijvoorbeeld, misschien een tiener die aarzelt over toetreding tot de toneelclub wel meer kans om een kans als onder druk gezet door collega's te nemen. Als vrienden zeggen, "kom op, we zijn alle toetreding tot" of "je hebt natuurlijke talent. Ik denk dat je perfect zou zijn voor die rol,"kan van de tiener vertrouwen.


gerelateerde artikelen