Wat Is een Burpee oefening?

May 29

Wat Is een Burpee oefening?

Mensen hebben vaak een haat-liefdeverhouding met burpee oefeningen. Ze hou van ze omdat ze resultaten opleveren, geen oefeningsapparatuur vereisen en zowat overal kunnen worden uitgevoerd. Ze haat ze omdat ze zo taai. Ze zijn voornamelijk gebruikt door mixed martial kunstenaars, het leger en andere hardcore oefening groepen. Ze zijn soms aangeduid als de ultieme lichaamsgewicht oefening.

Oorsprong

Burpees combineren een squat, push-up en verticale sprong in een reeks van bewegingen uitgevoerd ter vlug successie. Het vernoemd naar de uitvinder, Royal H. Burpee, een Amerikaans psycholoog die wilde ontwerpen een test voor lenigheid, coördinatie en fitness. Vervolgens goedgekeurd door het leger en de Marine als een middel om de beoordeling rekruten fitness voor de Tweede Wereldoorlog. Het leger nu ziet het als een eenvoudige maar effectieve conditionering oefening.

Techniek

Om het meeste uit burpees moet u ze correct te doen. Met je voeten samen, squat neer en zet uw handen op de grond vlak voor je voeten. Houd uw voeten samen en springen ze terug, zodat je het land in een push-up. Buig je armen en doen een enkele push-up. Spring je voeten terug in en onder je lichaam en dan sprong omhoog en in de lucht. Land op lichtjes gebogen benen en herhaal.

Voordelen

Burpees gebruiken vrijwel alle spieren in je lichaam waardoor ze een zeer efficiënte uitoefening. Het legt een aanzienlijke belasting op uw cardiovasculaire systeem, dus krijg je een cardio-training zonder één stap uitvoeren. Het is ook een effectieve calorie-brander, maar dat hangt af van andere factoren, zoals uw herhalingen en het huidige lichaamsgewicht.

Variaties

De burpee kan aangepast worden op verschillende manieren gemakkelijker of moeilijker te maken. Beginners kunnen overslaan de push-up en/of springen. Geavanceerde sporters een belemmering om te springen naar voren kunnen toevoegen of zijwaarts over tussen reps ze kunnen ook doen ze een gewogen vest dragen of holding halters. Sommigen zullen zelfs toevoegen een pull-up tussen de herhalingen.

Burpee trainingen

Probeer het uitvoeren van 100 burpees zo snel als je kunt, of zien hoeveel u kunt voltooien in 10 minuten. U kunt ook proberen de 20-tot-1 aflopende burpee piramide. Do 20 burpees, rust een moment en de do 19 en weer rust. Blijven deze uitdaging een minder burpee per set doen totdat u een rep. geavanceerde sporters kan voltooien in minder dan 20 minuten. U kunt ook burpees voor afstand doen met een vervanging van de verticale sprong verspringen. Zie hoe lang duurt het u dekking 100, 200 of 400 yards burpees doen.


gerelateerde artikelen