Vitaminen voor Tendinitis

March 24

Vitaminen voor Tendinitis

Tendinitis is de ontsteking en de zwelling van de gewrichten tussen twee spieren pezen genoemd. Tendinosis of degeneratie van de pezen kan vergezeld gaan van tendinitis, dat wordt gekenmerkt door ernstige pijn 's nachts of tijdens een activiteit, vooral in de buurt van de gewrichten. Pols, elleboog, hak en schouder zijn de gemeenschappelijke delen van het lichaam die worden beïnvloed door de tendinitis en het doel van een behandelingsschema is de pijn en ontsteking te verminderen. Samen met rust en anti-inflammatoire geneesmiddelen, kunnen bepaalde vitaminen en supplementen ook helpen.

Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur is een water oplosbare antioxidant vitamine die de capaciteit heeft om te neutraliseren van de vrije radicalen die zijn gevormd als gevolg van diverse metabole processen in de cellen en weefsels. Dit helpt de ontsteking van de pezen die is gekoppeld aan tendinitis behandelen. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt 250 tot 500 mg vitamine C, twee keer per dag voor tendinitis patiënten te genezen van de ontsteking en immune functie te verbeteren.

Vitamine C kan worden verkregen in voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, groene bladgroenten, aardbeien, Kantaloepen en groene paprika's. Vitamine C supplementen kunnen ook worden gekocht bij lokale apotheken zonder een voorschrift. Echter een overdosis van de synthetische supplementen kan leiden tot maag en diarree verstoren en het is best om te praten met een arts alvorens hen.

Vitamine E

Vitamine E is een andere vitamine met antioxiderende eigenschappen, die ook verminderen ontsteking helpen kunnen door het neutraliseren van de schadelijke vrije radicalen. Het helpt te verminderen de symptomen van pijn en zwelling geassocieerd met tendinitis. Tarwekiemen, maïs, noten en olijven zijn rijke bronnen van vitamine E, samen met synthetische supplementen. MedlinePlus, waarschuwt echter tegen het nemen van meer dan 400 I.E. vitamine e per dag, tenzij voorgeschreven door een arts, als het het risico op overlijden verhogen kan.

Bromelaïne

Bromelaïne is een Proteolytische enzymen die is natuurlijk gevonden in ananassap en ananas stam en wordt ook gebruikt om te verminderen en de behandeling van de zwelling, pijn en tederheid die tendinitis begeleidt. Bromelaïne wordt over het algemeen veilig om te gebruiken. Bijwerkingen zijn meestal mild en zijn diarree, maagklachten en intestinale ongemak. Echter zoals bij elke natuurlijke supplementen en kruiden, is het beste om te praten met een arts alvorens hen te vermijden van elke mogelijke drug-interacties en bijwerkingen.


gerelateerde artikelen