Hoeveel gewicht moet een Baby winst Per Week & Per dag?

March 27

Hoeveel gewicht moet een Baby winst Per Week & Per dag?

Alle baby's groeien tegen verschillende tarieven, hoewel zij lijken te groeien 's nachts tijdens de eerste paar maanden. Na de eerste groeispurt vertraagt groei aanzienlijk. Zolang een baby zijn eigen groeicurve en de vergadering Ontwikkelings mijlpalen volgt, vervolgens is groei waarschijnlijk normaal. Een aantal factoren beïnvloeden het tarief van een baby's groei.

Borstvoeding

Hoeveel gewicht moet een Baby winst Per Week & Per dag?

Borstvoeding snel gewichtstoename tijdens de eerste paar weken, maar dan aanzienlijk vertragen en slankere overall in vergelijking met baby formule gevoed zijn. Tijdens de eerste maand groeit een baby borstvoeding ongeveer vier tot zeven oz., 112 tot en met 200 g, per week, of ongeveer de helft tot één oz. per dag. Baby's krijgen gemiddeld één tot twee lbs. per maand twee tot zes maanden en van zes maanden tot één jaar, de gemiddelde gewichtstoename is één pond per maand. Baby's groeien door ongeveer negen inch--één inch per maand gedurende de eerste zes maanden vanaf het moment dat zij tot hun eerste verjaardag geboren zijn, en een halve inch voor elke maand na.

Formule-fed baby 's

Hoeveel gewicht moet een Baby winst Per Week & Per dag?

Baby formule gevoed volgen een verschillende groeicurve dan hun tegenhangers van de borstvoeding. Dit is omdat de formule heeft een andere samenstelling dan moedermelk. Dit kan op zijn beurt invloed op de vet samenstelling van een baby. Tijdens de eerste weken, formule-fed en borstvoeding is baby's groei vergelijkbaar. Na zes maanden, een baby formule gevoed's gewicht sneller en zijn gemiddeld één pond zwaarder dan borstvoeding met één jaar.

Spurts van groei

Baby's groeien niet met een constante snelheid. Soms lijkt het alsof een baby dezelfde grootte voor enkele weken is, en een dag later, kleding niet meer past. Dit is omdat baby's spurts van groei doorlopen. Bepaalde tijden gelden voor baby's groei spurts--zeven tot 10 dagen oud, ongeveer drie weken, zes weken, drie maanden, vier, zes en negen maanden hebben. Sommige baby's groei spurts bij elk van deze tijden doormaken, anderen enkele overslaan of een groeipotentieel spuit op een ander tijdstip. Een typische groeispurt duurt twee tot drie dagen.

De rol van genen

Hoeveel gewicht moet een Baby winst Per Week & Per dag?

De genetische samenstelling van een baby speelt een grote rol in haar lichaam type en groei. Voor het grootste deel, is er niets die u doen kunt als u een mollige of mager baby hebt. Een baby volgt in het algemeen de kenmerken van zijn ouders. Als beide ouders petite zijn, dan is het waarschijnlijk dat de baby ook petite zal zijn. Als beide ouders zeer hoog en breed zijn, zal dan hun baby waarschijnlijk een vrij snel tempo groeien en ook hoog.

Waarschuwing

Hoeveel gewicht moet een Baby winst Per Week & Per dag?

Soms groeien baby's niet met een goede snelheid. Dit heet de mislukking om te gedijen en wordt waargenomen wanneer een baby is onder een normaal gewicht, meeste vaak als een baby onder de derde tot en met vijfde percentiel, of ze minder op een bepaalde leeftijd dan 95 tot en met 97 procent van de baby's dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht weegt. Niet gedijen kan worden veroorzaakt door niveaus van groeihormoon die te laag is, of door andere ziekten of omstandigheden. Alleen een arts of kinderarts kan diagnosticeren en behandelen van deze aandoening.


gerelateerde artikelen