Een remedie van de keelpijn met citroen & honing

February 6

Een remedie van de keelpijn met citroen & honing

Keelpijn kan worden veroorzaakt door vele dingen. Het kan zich voordoen tijdens een verkoudheid, griep of een andere ziekte of worden door blootstelling aan een soort irriterend zoals vervuiling of sigarettenrook. Voordat proberen een remedie voor een zere keel, is het belangrijk dat de oorzaak van de pijn goed gediagnosticeerd. Wanneer de oorzaak niet ernstig is, kunnen het drinken van een mengsel van water, citroen en honing helpen.

Identificatie

Keelpijn worden meestal veroorzaakt door virussen, stelt de National Institutes of Health. Bij infecties zoals een koude van invloed zijn op de neus en sinus passages, kunnen zij afwateren in de keel en irriteren de weefsels. Virussen kunnen soms veroorzaken een infectie in de keel zo goed. Allergieën of andere omstandigheden die maken het moeilijk om te ademen kunnen leiden tot een persoon te strikt te ademen door de mond. Na verloop van tijd kan dit uitdrogen van de keel en daardoor worden geïrriteerd. Zere keel veroorzaakt door deze voorwaarden niet reageren op antibiotica, maar ze kunnen worden geholpen door huismiddeltjes zoals het drinken van een mengsel van water, citroen en honing.

Waarschuwingen

Keelpijn kan ook worden veroorzaakt door meer serieuze aandoeningen waarvoor medische behandeling. Het gaat hierbij om tonsillitis, mononucleosis, keelontsteking en andere bacteriële infecties. In gevallen van bacteriële infecties is een cursus van antibiotica noodzakelijk om de infectie vanuit getting slechter of verspreiden. In zeldzame gevallen kan een zere keel worden veroorzaakt door kanker. Als de pijn ernstig is, niet op conservatieve maatregelen binnen ongeveer een week reageert of gepaard met andere symptomen zoals koorts, hoofdpijn, maagpijn, pijnlijke slikken, moeite met slikken, gezwollen klieren, vermoeidheid of anderen gaat, is het belangrijk om medische hulp inroepen.

Overwegingen

Omdat keelpijn vaak door het steeds droge en geïrriteerde weefsels veroorzaakt worden, zal houden de keel gehydrateerd helpen bevochtigen van de keel en de symptomen te kalmeren. Verblijf gehydrateerd zal ook helpen het lichaam vechten uit een koorts en kan vervangen verlies vloeistoffen van diarree en braken. Het is belangrijk om water te drinken in plaats van alcoholische of cafeïnehoudende dranken omdat ze verder leiden uitdroging tot kunnen. Honing en citroen toe te voegen aan water kan het smaak beter, die kan het aanmoedigen van een patiënt om te drinken meer maken.

Voordelen

Volgens de Mayo Clinic is honing en citroensap mengen met water voor een zere keel een beproefde remedie. Honing kan helpen om de jas van de keel, en citroen kan helpen verminderen van slijm. Voor de beste resultaten, kook het water eerst alsof het maken van een kopje thee. Voeg vervolgens de honing en citroen smaak en laat het afkoelen van het water als ze los. Drink het mengsel, wanneer het is nog steeds veel te warm om te helpen ontspannen de spieren van de keel of drinken koud als warm gevoel vanwege een koorts. Omdat dit mengsel tijdelijk alleen symptomen verlicht, kan het nodig te herhalen gedurende de dag zijn.

Preventie/oplossing

De beste beste is te proberen om te voorkomen dat de keelpijn zo veel mogelijk. De website van de huisarts raadt het beoefenen van goede hand wassen van technieken en het vermijden van het raken van het gezicht of ogen met de handen. Niest of hoest in de elleboog te voorkomen krijgen bacteriën op de handen. Het vermijden van drukke gebieden tijdens koude en griep seizoen kan nodig zijn voor degenen die vooral gevoelig voor zere keel zijn. Stoppen van roken en het vermijden van allergie triggers ook bijdragen tot de vermindering van de frequentie van keelpijn.


gerelateerde artikelen